FC Dordrecht legt Bos tot medio 2014 vast

Het kondigde zich al even aan en gisteren kwam het tot een definitieve afronding: FC Dordrecht en trainer Theo Bos gaan langer met elkaar door. De Gelderse oefenmeester verlengde zijn verbintenis met twee seizoenen, hetgeen inhoudt dat hij tot medio 2014 aan de Krommedijk werkzaam zal zijn.

FC Dordrecht bevestigde met de nieuwe verbintenis het vertrouwen in de oefenmeester, die voorbije zomer als opvolger van Henny Lee aantrad aan de Krommedijk. ,,Wat goed is, moet je koesteren,” sprak preses Ad Heijsman plechtige woorden. ,,Onze beweegredenen waren duidelijk om langer met Theo door te gaan. Hij heeft een goede klik met spelers, management, supporters en sponsors en wij zien de toekomst met hem met vertrouwen tegemoet.”

Bos heeft echter wel een clausule in zijn contract staan dat hij weg mag als hij zich sportief kan verbeteren. ,,Zoals ook voor spelers geldt, zal FC Dordrecht nooit in de weg gaan staan als zich een club meldt die de trainer wil overnemen,” verzekerde Heijsman.

Bos hoorde die woorden met instemming in. Zoals ook voor FC Dordrecht geldt, maakt hij een keuze voor zekerheid. ,,Ik vind een aantal dingen belangrijk. Ik vind plezier in mijn werk heel belangrijk, de club moet ambitie uitstralen en ik moet goed door een deur kunnen met de mensen met wie ik werk. Ik ben destijds overstag gegaan om hier aan de slag te gaan en sluit tot op de dag van vandaag fluitend aan in de file om naar Dordrecht te rijden. Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin en er zijn ook goede afspraken gemaakt als zich eventueel een club voor me meldt. En dat kan soms heel snel gaan in de voetballerij,” glimlachte Bos nadat hij het nieuws van het vertrek van Erwin Koeman bij FC Utrecht vernam. ,,Maar ik ben nog niet door die club gebeld, hoor,” haastte hij zich te zeggen.

De ontwikkelingen rond het nieuwe stadion bij FC Dordrecht speelden wel degelijk een rol voor Bos bij de ondertekening van zijn nieuwe verbintenis. ,,Dat FC Dordrecht voor een nieuw stadion wil gaan, straalt ook ambitie uit. De club wil verder en hogerop en dat is ook mijn ambitie. Ik heb het traject richting het nieuwe stadion bij Vitesse ook meegemaakt. Daar heb ik zeven keer beleefd dat er champagne werd gedronken en de achtste keer denk je dan ook van ‘zal het nog wel gebeuren.’ Maar het Gelredome is er uiteindelijk wel gekomen en heeft voor een enorme boost in de ambities gezorgd. Ik geloof dat dat ook bij FC Dordrecht mogelijk is. Het lijkt mij prachtig om dat als trainer van deze club mee te maken.”

Theo Bos beaamde dat het vroeg in het seizoen is om tot een verlenging van zijn éénjarige contract te komen. ,,Maar er is nu wel meteen duidelijkheid voor alle betrokkenen, ook voor de spelers,” gaf hij aan. ,,Bovendien is er een aardige parallel met mijn periode bij FC Den Bosch. Daar tekende ik ook voor één seizoen, verlengde snel met twee seizoenen en besloot er nog een jaar aan vast te plakken. Wie weet gebeurt dat hier ook wel.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.