FC Dordrecht houdt stand

Punt ondanks vroege uitvallen van Stef Doedée

Voor het tweede jaar in successie sloten FC Den Bosch en FC Dordrecht in De Vliert op een 0-0 stand af. Na het duel zonder historie zorgde vooral het vroege uitvallen van de aan het hoofd geraakte FC Dordrecht-doelman Stef Doedée voor gespreksstof.

Na vier minuten sloeg de schrik reeds om de harten bij de bezoekers. Een vrije trap van Jeffrey Vlug plofte in het Dordtse strafschopgebied. Stef Doedée trachtte de inzet te vangen, kreeg een tik tegen het hoofd en bleef vervolgens even roerloos liggen. Toen hij enigszins bij zijn positieven was, werd de sluitpost met een verleden in Den Bosch per brancard het veld afgedragen. Doedée was vervolgens in de catacomben kort zijn geheugen kwijt en werd daarop naar het ziekenhuis vervoerd, begeleid door algemeen manager Olav Ouwerkerk. Met een lichte hersenschudding keerde Doedée na het laatste fluitsignaal terug.

Zijn vervanger Nick van der Ploeg, die tegen IJsselmeervogels negentig minuten keepte, had een weinig gelukkige entree. Bij de eerste Bossche corner bleef hij vastgenageld op de doellijn staan, bij een afstandsschot van Vlug had hij alle geluk van de wereld dat zijn grabbelwerk zonder gevolgen bleef. De doelman taxeerde het schot verkeerd, toucheerde het speeltuig net waarna de bal via de lat over ging.

FC Dordrecht kwam een kleine twintig hectische openingsminuten zonder kleerscheuren door. Door de afwezigheid van de geblesseerden Josimar Lima en Tom Beugelsdijk had Bos zijn laatste linie een andere invulling moeten geven. Het centrale duo Johan Versluis en Mawouna Amevor, dat het bekerduel bij IJsselmeervogels tot een goed einde had gebracht, mocht weer beginnen. Kevin Patijn verscheen voor het eerst in een competitiewedstrijd aan de aftrap als linksback.

De verwachting van Bos, dat zijn oude club met twee spitsen zou starten, bleek juist. Tom van Weert en Diego Karg vormden het aanvalsduo. Na een lastige aanvangsfase kreeg FC Dordrecht grip en kwam de ploeg ook aanvallend in het stuk voor. Een vlotte Dordtse aanval had Santy Hulst als eindstation, die een uiterste reactie van Kevin Begois afdwong. Kevin Patijn, tot dan toe nogal druistig in balbezit, gooide de schroom van zich af, begon aan een ongewis avontuur dat hij beëindigde met een pegel op de kruising boven de kansloze Kevin Begois.

De tweede helft was arm aan hoogtepunten. FC Den Bosch zette wel druk, kreeg veel corners en vrije trappen maar was nauwelijks gevaarlijk omdat de Dordtse organisatie goed stond. Alleen op een schot van Jeffrey Vlug en een inzet van Tom van Weert moest Nick van der Ploeg pal staan. In de slotfase waren de weinig balvaste bezoekers nog bijna met drie punten weggesneakt, maar ex-Bosschenaar Wilmer Kousemaker kon met een vrije trap Begois niet verschalken.

Opstelling FC Dordrecht: Doedée (8. Van der Ploeg); Gielisse, Versluis, Amevor, Patijn; Hulst, Kousemaker, Rijsdijk; Tano (78. Vlasblom), Lopes, Curiel (46. Mayele).

Bijzonderheden: De Belgische arbiter Lardot gaf geel aan Bart van Brakel en Joey Brock van FC Den Bosch en Mawouna Amevor, Santy Hulst, Cecilio Lopes en Roderick Gielisse van FC Dordrecht.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.