FC Groningen roept Van Nieff terug uit Dordrecht

De gouden linker van Yoëll van Nieff zal dit seizoen niet meer in Dordtse dienst te zien zijn. FC Groningen heeft de middenvelder, die het voorbije halfjaar als huurling indruk maakte bij FC Dordrecht met zijn heerlijke trap en geweldige treffers, per direct opgeëist. ,,Dit heb ik absoluut niet aan zien komen,” aldus Van Nieff, die dit weekeinde al behoort tot de Groningse selectie voor het duel met AZ.

Met de huissleutels van zijn woning in Dordrecht nog op zak verliet Yoëll van Nieff gisteren spoorslags Dordrecht om onmiddellijk terug te keren naar Groningen. Als een donderslag bij heldere hemel kwam voor de 20-jarige speler en smaakmaker van de koploper in de Jupiler League de mededeling dat hij door Groningen werd opgeëist. ,,De voorbije weken heb ik geen enkel signaal gehad dat dit speelde,” gaf Van Nieff gisteravond op de terugweg naar het noorden aan. ,,In de middaguren kreeg ik een telefoontje van mijn zaakwaarnemer dat FC Groningen me per direct terug wilde halen. Ik heb ook met technisch manager Henk Veldmate gesproken en aan hem verteld dat dit voor FC Dordrecht ook uiterst ongelukkig is zoals het verloopt. Mijn voorkeur was het niet: ik heb het de afgelopen maanden geweldig naar mijn zin gehad bij FC Dordrecht en ik voelde dat ik erg geliefd was bij de aanhang van de club. Ik wilde graag kampioen worden met FC Dordrecht en geloofde daar ook in. Dat FC Groningen me nu terughaalt, is ook een blijk van waardering voor de ontwikkeling die ik in Dordrecht heb doorgemaakt.”

Van Nieff vestigde de aandacht op zich met negen treffers, vooral uit zijn specialisme: de spatzuivere vrije trap met zijn geweldige linkerbeen. Tegen Achilles’29 voorbije zaterdag was hij nog tweemaal succesvol uit spectaculaire dode spelmomenten. ,,Ik vind het jammer dat het zo moet eindigen. Ik heb niet eens afscheid kunnen nemen van de jongens bij FC Dordrecht. Dat moet dan maar volgende week vrijdag in Emmen gebeuren, dat is voor mij in de buurt.”

Technisch directeur Marco Boogers van FC Dordrecht werd totaal overvallen door de gang van zaken rond Yoëll van Nieff. ,,Woensdag hebben we nog alles geregeld rond de verhuur van William Troost-Ekong van FC Groningen aan ons. Toen is er met geen woord gesproken over Yoëll. Een dag later stond Veldmate op mijn voicemail. Ik heb eerst gevraagd of het een grap was, maar hij was bloedserieus. Echt, ik heb totaal niet aan zien komen dat dit zou gebeuren. Contractueel hadden we vastgelegd dat Yoëll terug zou kunnen keren, dus we moesten wel. Maar ik ben er wel enorm teleurgesteld over,” aldus Boogers, die hoopt alsnog voor de afloop van de transferperiode een vervanger van Van Nieff aan te kunnen trekken. ,,Aan onze doelstelling verandert niets: ook zonder Yoëll willen we kampioen worden. We hebben ons steeds sterk getoond. Toen Rijsdijk en Amevor vertrokken was de verwachting dat de boel zou instorten, toen Lima vertrok was die angst er ook en nu zal het vertrek van Yoëll ook weer zo bekeken worden. Maar geloof me, we hebben nog kwaliteit genoeg.”

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar
Foto : Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.