FC Eindhoven verbreekt ongeslagen thuisreeks van FC Dordrecht

FC Dordrecht speelde op 1 april thuis tegen FC Eindhoven. In een trage wedstrijd wisten de Schapekoppen geen vuist te maken tegen de bezoekers die meespelen voor promotie. Al snel in de wedstrijd werd het 0-1 waarna de bezoekers de wedstrijd knap dood voetbalde en FC Dordrecht geen kansen meer gaven. De ruststand van 0-1 bleef de rest van de wedstrijd op het scorebord staan en zo maakte FC Eindhoven een einde aan de ongeslagen thuisreeks van FC Dordrecht.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen ADO Den Haag was er één wijziging. Pascu zat vanwege een schorsing niet bij de wedstrijdselectie. Alessio Miceli was zijn vervanger tegen FC Eindhoven.

Vroeg achter maar niet kansloos in de eerste helft

Nadat er was afgetrapt door FC Eindhoven aan de Krommedijk was al snel duidelijk dat FC Eindhoven met controlerend voetbal deze wedstrijd wilde winnen. De bal werd op de helft van de bezoekers rond getikt tot er een gat te vinden was in de defensie van de Dordtenaren. Ondanks het balbezit van de bezoekers kwam FC Dordrecht tot een eerste kans uit een corner. Na een kleine scrimmage in de zestien van de bezoekers werd de bal weggewerkt. Deze balandde voor de voeten van Alessio Miceli maar zijn kiezelharde schot knalde tegen Stijn Meijer aan. Na vier minuten gevoetbald te hebben was er dus al wat spanning aan de Krommedijk. Het werd alleen maar spannender toen de bezoekers in de vijfde minuut op voorsprong kwamen. Met deze vroege achterstand werd het dus zaak voor de Dordtenaren om door de blokkade van de bezoekers te voetballen. Dit leek aardig te lukken in de eerste helft. FC Dordrecht speelde redelijk aanvallend en kreeg de ruimte van de bezoekers die met een kleine voorsprong rustig konden voetballen. Ondanks dit aanvallende spel ontstonden er geen grote noemenswaardige kansen. In de 27ste minuut loosde FC Dordrecht weer een schot op doel via Mathis Suray. Deze werd simpel gepakt door FC Eindhoven keeper Nigel Bertrams. De eerste helft bleef verder stil. Scheidsrechter Lauren Gerrets moest wel tweemaal een gele kaart trekken tegen de bezoekers. In de 38ste minuut voor Matthias Verreth en in minuut 43 voor Maarten Peijnenburg. De eerste helft was verder niet spannend te noemen. Met een kleine achterstand maar wel met een paar kansjes gingen de mannen aan de thee.

Aanvallende druk werd opgevoerd

Met aanvallende intenties kwamen de Dordtenaren weer het veld op. Een groot deel van de tweede helft werd er gevoetbald op de helft van de bezoekers. Maar ondanks dit aanvallende spel kwamen er geen grote kansen. In minuut 61 wisselde FC Dordrecht voor het eerst in de wedstrijd. Alessio Miceli verliet het veld voor Jari Schuurman, de middenvelder maakte voor het laatst minuten thuis tegen Jong Ajax en kon nu weer minuten maken na een blessure. Dordrecht bleef aanvallend spelen. Er werd rond getikt, overgespeeld en redelijk gevoetbald, maar geschoten werd er niet. FC Eindhoven wist de Dordtenaren goed in bedwang te houden. Toch voelde het alsof er meer aan zat te komen. Scheidsrechter Gerrets moest twee gele kaarten trekken. Ersin Zehir en Christian Conteh kregen beide geel voor protesteren. Voor de laatste twintig minuten voerde Michele Santoni een aanvallende wissel door. Jaymillio Pinas kwam in het veld voor Mauro Savastano. Kort na deze wissel kwam er meteen een kans in minuut 73 voor de Schapekoppen. Vanaf ruim twintig meter waagde Jari Schuurman een schot op doel, helaas was de save makkelijk voor Nigel Bertrams. De druk werd wel opgevoerd op de bezoekers met aanvallend spel. In minuut 80 loosde ook Ersin Zehir een schot op doel maar deze werd geblokkeerd door de verdediging van de Eindhovenaren. Kevin Vermeulen mocht van Michele Santoni nog een aantal minuten meespelen. Vermeulen verving in minuut 83 Mathis Suray. In de slotseconden van de wedstrijd kwam er een kans voor Jacky Donkor in de zestienmeter van de tegenstander. Het werd even doodstil aan de Krommedijk waar iedereen nog hoopte op een laatste gevaarlijke kans, maar Donkor kon de bal niet controleren en liep de bal over de achterlijn. De ruststand werd ook de eindstand in Dordrecht. FC Eindhoven won met 0-1 van FC Dordrecht. Volgende week, 8 april, speelt FC Dordrecht uit tegen FC Den Bosch.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.