FC Dordrecht zakt verder weg na domper

De vrije val van FC Dordrecht na de winterstop duurt onverminderd voort. De formatie van interim-trainer Gert Kruys bleef ook bij de vierde poging in 2013 verstoken van winst. FC Den Bosch overmeesterde de Dordtenaren aan de Krommedijk met 1-2.

De play-offs komen in dit tempo steeds nadrukkelijker op de tocht te staan voor FC Dordrecht, dat na teleurstellende resultaten tegen Telstar, Helmond Sport en Go Ahead Eagles ook tegen FC Den Bosch niet tot winst kon komen.

In een troosteloze ambiance mocht Ramon Lujano Benavides voor de eerste maal in competitieverband tussen de palen starten in plaats van de geblesseerde Warner Hahn. Het was de enige mutatie in vergelijking met drie dagen eerder tegen de ‘Eagles’. Kevin Tano, die toen zijn rentree in de Dordtse basis maakte, was ook dit keer wederom partij.

Lars Veldwijk had FC Dordrecht een pikstart kunnen bezorgen, maar de lange aanvaller slaagde er niet in om binnen 120 seconden het net achter Kevin Begois te vinden. Nadien ontspon zich een weinig verheffende wedstrijd, waarin de leuke momenten voor de doelen schaars waren. De eerste grote kans van de wedstrijd, bij het verstrijken van de laatste minuten van de eerste helft, was prompt raak. Bosschenaar Benjamin van de Broek legde met het hoofd terug, Jeffrey Vlug haalde meteen uit maar raakte de bal niet vol. Via de paal hobbelde de inzet achter de graaiende Ramon Lujano Benavides over de lijn: 0-1.

Omzettingen
Na de pauze keerden Moussa Kalisse en Jeffry Fortes niet meer terug. De Belg Andreas Luckermans en Adnan Alisic kwamen in de ploeg. Mawouna Amevor nam de linksbackpositie over, Danny Post zakte een linie en nam de plek in het hart van de defensie van Amevor over. Het leken omzettingen die FC Dordrecht een injectie gaven, want de gelijkmaker diende zich meteen aan. Rechtsback Roderick Gielisse zette door in het strafschopgebied en nam het doel van Kevin Begois onder vuur, bij de tweede paal tikte Lars Veldwijk het speeltuig binnen.

De opleving van de thuisploeg bleek slechts kortstondig, want FC Den Bosch dat uiterst zuinig speelde nam het initiatief weer over. Tom van Weert raakte via Benavides de paal. Spits Ralf Seuntjens, koud vijf minuten in het veld, werd aangespeeld door Vlug, draaide zich vrij en liet Benavides wel kansloos. De achterstand had groter kunnen zijn als Jelle de Bock niet de paal maar het net had geraakt. FC Dordrecht bleek daarna krachteloos. Alleen via een kopbal van Danny Post, die eerder geel kreeg en daardoor de wedstrijd van vrijdag bij Excelsior moet missen, kwam de gelijkmaker nog in zicht maar daar bleef het op een teleurstellende avond bij.

Opstellingen
FC Dordrecht: Benavides; Gielisse, Lima, Amevor, Fortes (46. Alisic); Rijsdijk, Post, Kousemaker (71. Peersman); Tano, Veldwijk, Kalisse (46. Luckermans).
FC Den Bosch: Begois; Rutten, De Bock, Buitenhuis, Van Dinter; Vlug, Hofstede, Van de Broek; Boldewijn (56. Seuntjens), Van Weert (90. Biekman), Wolters (83. Van Brakel).

Bijzonderheden: Arbiter Kamphuis gaf geel aan Moussa Kalisse, Danny Post en Lars Veldwijk van FC Dordrecht en Jelle de Bock en Ralf Seuntjens van FC Den Bosch.

Tekst: Arco Bomgaars / AD
Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.