FC Dordrecht winnaar DCC speelronde

FC Dordrecht winnaar DCC speelronde VVV-Venlo

– Gezellige sfeer, goed voetbal en een geslaagd toernooi
– FC Dordrecht dagwinnaar, ADO Den Haag wint Fair Play Cup

Vrijdag 7 september kwamen alle Dutch Career Cup teams uit het hele land naar Venlo voor een nieuwe speelronde. De teams werden in de ochtend in stadion De Koel door VVV mascotte Koelie opgewacht. Dat de Dutch Career Cup een bijzonder mooie competitie is bleek ook op het moment dat ‘clubrivalen’ Vitesse en NEC Nijmegen gezamenlijk in 1 bus in Venlo arriveerden.

Op sportpark Merelweg werd om 10.45 uur gestart met de eerste wedstrijden. In de ochtend speelden de teams poulewedstrijden en de middag stond in teken van de kruisfinale. Het was een sportieve dag met een relaxte sfeer op en rond de velden. Om 12.15 uur werd de wedstrijd USG Restart tegen UWV gespeeld.

Samen met Stichting Life Goals zijn het de initiatiefnemers van de Dutch Career Cup. Deze organisatie beoogt middels sport bij te dragen aan de participatie en re-integratie van mensen die maatschappelijk buitenspel staan. In samenwerking met het UWV en USG Restart is een sportprogramma ontwikkeld waarmee voetbalclubs kunnen bijdragen aan de werkgelegenheid onder Wajongers en andere kwetsbare groepen.

FC Dordrecht en Vitesse waren de finalisten van de dag. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, waardoor de beslissing viel na penalty’s. Vitesse scoorde niet, FC Dordrecht wel en werd dagwinnaar. De spelers uit Dordrecht kregen de beker uit handen van VVV-speler Travis Cooper.

ADO Den Haag heeft de Fair Play Cup gewonnen en was het meest sportieve team van deze speelronde.

Foto: Lennaert Ruinen

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.