FC Dordrecht wil eerste seizoenshelft met overwinning afsluiten

Zaterdag 20 december treft FC Dordrecht om 19.45 uur tegenstander FC Groningen op de Krommedijk. In de aanloop naar de laatste wedstrijd van het jaar gaf Ernie Brandts aan weinig te willen veranderen: “We gaan voortborduren op de wedstrijden tegen PSV en Heracles. Nu we de speelstijl wat hebben aangepast, staat het organisatorisch beter. Het biedt wat meer vastigheden voor de spelers. De laatste wedstrijden hebben we ook weinig weggegeven en hebben we zelf gescoord.”
Over tegenstander FC Groningen zei de oefenmeester: “Groningen is wisselvallig. Ik heb ze zelf afgelopen woensdag zien spelen en eerder hebben we ze bekeken tegen onder andere FC Twente.
Die laatste wedstrijd was erg goed. Het team herbergt ook veel individuele kwaliteit. Met de twee spitsen en snelle aanvallers aan de zijkanten. Voor ons liggen de kansen in de omschakeling van FC Groningen en tussen hun linies.”
De geroutineerde trainer roemde ook het publiek aan de Krommedijk nog: “Het publiek was de eerste seizoenshelft een groot pluspunt. Voor hen willen we het seizoen in stijl afsluiten, liefst met een overwinning.”

Hoofdtrainer Ernie Brandts kan zaterdag, zoals bekend, niet beschikken over Everon Pisas en Giovanni Korte. Beide spelers zijn na de winterstop weer inzetbaar.
‘Gelegenheidslinksback’ Jordy van Deelen voegde zich deze week bij het geblesseerde tweetal. Hij trainde apart van de groep en is niet op tijd hersteld van een hamstringblessure.
Marvin Peersman keert terug op zijn vertrouwde positie linksachter. Ilias Haddad, die zijn wedstrijdschorsing erop heeft zitten, wordt op zijn vertrouwde positie in het centrum van de verdediging geposteerd.

Na afloop van de wedstrijd tegen FC Groningen wordt er een wedstrijd gespeeld voor Serious Request 2014.
Het RTL Sterrenteam neemt het op tegen het team van 3FM. Voor elke wave die door het stadion gaat doneert onze hoofdsponsor Riwal Hoogwerkers € 100,-. U kunt dus meedoen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel. De avond op de Krommedijk wordt muzikaal opgeluisterd door Jan van Est en Dean Saunders.

Voor de wedstrijd tegen FC Groningen geldt (zoals bij alle thuiswedstrijden van FC Dordrecht) een clubcard-verplichting.
Informatie over kaartverkoop vindt u via deze link: https://fcdordrecht.nl/kaartverkoop/toegangsprijzen-losse-kaartverkoop/

Foto: Michel Sterrenberg

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.