FC Dordrecht weet zichzelf niet te belonen in Helmond

FC Dordrecht heeft vrijdagavond niet kunnen profiteren van de misstap van concurrent Achilles. Op bezoek in Brabant tegen Helmond Sport wisten de Schapenkoppen ondanks het goede spel geen punten mee te nemen naar Dordrecht: 1-0.

Na een interlandperiode heeft FC Dordrecht de competitie hervat tegen Helmond Sport. Bij FC Dordrecht maakte Erol Alkan zijn rentree na een lange buikblessure. Verder keerde Coremans ook weer terug van zijn blessure aan het hoofd. Joey Godee was op bezoek bij zijn oude club, de aanvallende middenvelder speelde aan het begin van het seizoen voor de ‘Kattenmeppers’.

De Dordtenaren waren in de eerste helft gelijk aan de tegenstander. De Brabanders zakten ver terug op de eigen helft en gaf FC Dordrecht de ruimte, er werd hier niet van geprofiteerd. De ploeg van De Nooijer zocht de aanval maar verder dan kleine speldenprikjes kwamen de Schapenkoppen niet. Jordy Vleugels en Joël Fabrice Thomas waren dichtbij de openingstreffer maar zagen hun inzet niet beloond worden. Af en toe liet Helmond Sport van zich horen maar dit was mondjesmaat. Als de Helmonders eenmaal voor het doel van Coremans kwamen misten hun pogingen de juiste richting om het de Dordtse goalie echt lastig te maken. Kort voor het rustsignaal moest aanvoerder Amevor noodgedwongen naar de kant door een blessure. Joris Kramer zakte een linie terug en maakte zo plaats voor Alessio Da Cruz.

De Schapenkoppen kwamen gretig uit de kleedkamers en zette de thuisploeg meteen onder druk. De Dordtenaren speelden een goede openingsfase in het Lavans Stadion waar de thuisploeg zich geen raad mee wist. Da Cruz, Daniels en Thomas waren de defensie van de Helmonders keer op keer te slim af maar wisten de doelman Van Gassel niet te passeren. De Fransman zag zijn pogingen meerdere malen tegen de handen van de doelman komen. Na het goede werk en mooie spel dat de ploeg van De Nooijer liet zien was het tegen alle verwachtingen in Helmond Sport dat met de voorsprong aan de haal ging. Ten Den die nog geen drie minuten in het veld stond wist de 1-0 op het scorebord te zetten. Dordt bleef voor die terechte gelijkmaker voetballen. Met name Godee en Da Cruz waren dichtbij een doelpunt maar opnieuw werden zij niet beloond. FC Dordrecht had recht op minimaal een punt want Helmond Sport liet weinig van zich zien en maakte ook weinig aanspraak op een driepunter. Het mocht helaas niet zo zijn en dus vertrokken de Schapenkoppen met lege handen terug naar het eiland.

Scoreverloop:
69’ 1-0 Ten Den

Opstellingen:

Helmond Sport: Van Gassel, Van Koesveld (81’ Justiana), Janzen, Warmolts, Edwards, Bourdouxhe, Zeldenrust (79’ De Boom), Thomassen, Strijbosch (67’ Ten Den), Verkennis en Eisden

FC Dordrecht: Coremans, Hilgen (81’ Hak), Amevor (42’ Da Cruz), Alkan, De Nooijer, Vleugels, Daniels, Kramer, Thomas, Godee en Pisas (76’ Boogers)

Bijzonderheden: arbiter Oostrom gaf een gele kaart aan De Boom (Helmond Sport)

Tekst: Niels Beenakkers
Foto’s: Erwin Spek / ProShots

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.