FC Dordrecht weet niet te winnen van Jong Ajax

FC Dordrecht heeft maandagavond niet kunnen winnen van Jong Ajax. Op een koude Krommedijk verloren de Schapenkoppen met 0-2 van de jonge Amsterdammers en profiteerde niet van de misstap van Achilles’29.

De ploeg van De Nooijer begon met dezelfde elf als de wedstrijd tegen FC Eindhoven van afgelopen vrijdag.

Het begin van de wedstrijd was voor de bezoekers. Jong Ajax begon sterk aan het duel in Dordrecht en maakte het FC Dordrecht ontzettend lastig in de beginfase. Cerny, Cassierra en Nouri zorgden voor veel problemen achterin bij de Schapenkoppen, die ondanks de druk goed de bal in de ploeg hield.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd. Maar echt gevaarlijk werden de Schapenkoppen niet. Alvin Daniels bracht Riedewald af en toe in benauwde situaties. De aanvaller van Dordt gebruikte zijn snelheid optimaal en liet de verdediger in kou achter hem.

Kort voor de rust kwam FC Dordrecht er gevaarlijk uit, in de naam van Chacon. De middenvelder schoot van grote afstand op het doel van Tim Krul. Jammergenoeg daalde de bal te laat en ging deze op de lat. Het leek erop dat de 0-0 na driekwartier op het scorebord bleef, maar dit was helaas niet het geval. Na een rommelige opbouw waarin Dordt de bal kwijtraakte, schoot Nouri van afstand de 0-1 binnen.

De tweede helft begon net zoals de eerste met veel druk van Jong Ajax. De jonge Amsterdammers zetten snel druk op de achterhoede, maar echt gevaarlijk worden lukte de ploeg van Keizer niet. FC Dordrecht probeerde met veel strijd een gelijkmaker te forceren, een gelijkmaker die op zijn plaats was. De Dordtenaren deden niet onder voor Jong Ajax en zo nu en dan kwam Dordt er ook gevaarlijk uit. Tim Krul kreeg niet veel te doen, omdat zijn verdediging met veel moeite de Dordtse aanval afstopte. Een grote kans via Thomas, die na een mooie aanname en beweging voor de Amsterdamse goalie kwam te staan, maar de Fransman schoot recht in de handen.

Een kwartier voor tijd was het Clement die de stand verdubbelde ondanks de druk van de Schapenkoppen. De treffer van de spits kwam uit de lucht vallen.

De ploeg van De Nooijer verloor de thuiswedstrijd met 0-2 van Jong Ajax en gaat zich klaarmaken voor de volgende thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch van aanstaande vrijdag.

Scoreverloop
’45+1 0-1 Nouri
’76 0-2 Clement

Opstellingen

FC Dordrecht: Coremans, Van Wermeskerken, Amevor, De Nooijer, Statia, Vleugels, Daniels (69’ Kramer), Chacon, Thomas, Van Haaren en Da Cruz.
Jong Ajax: Krul, Zeefuik, De Ligt, Riedewald, Dankerlui, Eiting (76’ Mazraoui), Cerny (59’ El Ghazi), Nouri, Cassierra, De Jong en Clement

Bijzonderheden: arbiter Van Herk gaf geel aan Nouri (Jong Ajax)

Tekst: Niels Beenakkers
Foto’s: Erwin Spek / Proshots

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.