FC Dordrecht verzuimt te winnen

FC Dordrecht speelde voor het eerst in 2016 een thuiswedstrijd. Na het goede spel van afgelopen vrijdag tegen FC Eindhoven (1-1), werd er uitgekeken naar de wedstrijd van maandagavond in het koude Dordrecht.

Sterk begin Dordt
Ibi Touré mocht weer vanaf de aftrap meedoen na zijn blessure. Trainer Harry van den Ham zat ook weer op zijn vertrouwde plek. Het was een gelijk opgaande wedstrijd tussen de nummers negen en tien van de ranglijst. Dordt kreeg na een kleine tien minuten spelen een grote kans via Arias, die de bal op de lat kopte. De ploeg van Van den Ham speelde uitstekend in het begin van de wedstrijd. Ook huurling Glenn Bijl ging op avontuur maar zijn solo strandde in de verdediging van Emmen.
Robbert Te Loeke was aan de andere kant heel belangrijk voor de Schapenkoppen. Van dichtbij redde hij uitstekend en keerde nog een bal op de paal.
Aan beiden kanten werd volop gevoetbald en dat maakte het voor de kijkers een leuke wedstrijd in de winterse kou op De Krommedijk.

Goed spel, weinig kansen
In de tweede helft gingen de teams vrolijk verder met waar ze waren gebleven. Te Loeke had na een uur spelen nog een belangrijke redding, hij hield Dordt lang op de been met zijn reddingen. Na ruim een uur gespeeld te hebben werd Ibi Touré gewisseld voor de nieuweling Alban Bunjaku. De van Derby County overgekomen speler heeft een (amateur)contract getekend tot het einde van het seizoen. De jeugdspeler van Arsenal, Bunjaku, had een paar fraaie acties in huis maar kon niet gevaarlijk worden.

De Schapenkoppen deden er alles aan om de drie punten thuis te houden, hiervoor moest risico worden genomen. Het werd de Dordtenaren fataal. Door een snelle uitbraak van de ploeg uit Drenthe werd het 0-1 via Deul. Daniels werd nog ingebracht maar de grote kansen voor Dordrecht bleven echter uit. Aanvoerder Jeffry Fortes schoot de bal kort voor tijd nog rakelings over. En als iedereen voorin is, is er niemand achterin. Dat wist Emmen ook en ze kwamen er met een effectieve aanval uit die zorgde voor de 0-2 van Ten Voorde. Zo wacht Dordrecht nog steeds op de eerste overwinning in 2016.

Scoreverloop:
0-1 ’63 Deul
0-2 ’83 Ten Voorde

Opstellingen:
FC Dordrecht: Te Loeke, Bijl, De Greef, Fortes, Aktaou, Touré (’63 Bunjaku), Chacon (’81 Daniels), Gravenberch, Janga, Vleugels en Arias.
FC Emmen: Telgenkamp, Siekman, Rozeman, Olijve, Mannes, Kolder (’75 Ten Voorde), Danso, Streutker, Deul (’86 Hagenauw), Kwee en Bouws.

Bijzonderheden: arbiter Berben gaf geel aan Siekman, Deul en Kolder (FC Emmen)

Tekst: Niels Beenakkers

Foto’s: Erwin Spek

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.