FC Dordrecht verslaat Willem II

FC Dordrecht heeft zich ten koste van Willem II geplaatst voor de derde ronde van de KNVB Beker. De eredivisionist werd in Tilburg met 2-0 verslagen. Beide doelpunten werden gemaakt in de tweede helft. Adnan Alisic en Moussa Kalisse lieten de meegereisde Dordtse aanhang juichen.

Op de foto juichen beide doelpuntenmakers.

Het respect voor de tegenstander waarmee naar het Koning Willem II Stadion was afgereisd, werd na twintig minuten opzij geschoven. In de openingsfase had de eredivisionist nog wel de indruk gewekt aspiraties in het bekertoernooi te hebben, maar verder dan een afstandschot van Joachim – dat door Warner Hahn knap uit zijn doel werd geranseld – kwam de thuisclub niet.

Dordrecht gooide de schroom van zich af en verkreeg steeds meer het initiatief in de wedstrijd. Met Jeffry Fortes op de rechtsbackplek van de geblesseerde Gielisse, Danny Post in plaats van de rust gegunde Molhoek en zonder de met knieklachten afwezige Mayele en zieke Kousemaker, blijkt dit FC Dordrecht over voldoende mogelijkheden te beschikken. Het positiespel werd steeds beter en voetballend kreeg het de overhand waardoor het Willem II gaandeweg machteloos liet ogen.

De bekerstunt kreeg na de pauze gestalte toen op geplaatst aangeven van Lars Veldwijk eerst Adnan Alisic en vervolgens Moussa Kalisse doel troffen. Garry Mendes Rodrigues ranselde vervolgens ook nog een de paal.

Morgenavond, na afloop van de wedstrijd AZ-SC Veendam, zal bekend worden tegen wie de Schapenkoppen het opnemen in de derde ronde.

Later meer…

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.