FC Dordrecht verliest van beloften Anderlecht

FC Dordrecht verloor het oefenduel met het beloftenteam van Anderlecht, in de aanloop naar de competitieherstart, gisteren met 3-2. De wedstrijd in Brussel was een alternatief voor het afgelaste competitieduel in eigen huis tegen FC Den Bosch en tevens een middel om de eventuele samenwerking tussen Anderlecht en FC Dordrecht verder gestalte te geven.

Na afloop had technisch manager Marco Boogers van FC Dordrecht samen met de eveneens aanwezige trainer Theo Bos en voorzitter Ad Heijsman een onderhoud met Anderlecht-trainer John van den Brom. De Dordtse delegatie besprak daarbij de mogelijkheid om voor het afsluiten van de transferwindow (31 januari) of in de zomer spelers van de regerend Belgisch landskampioen naar de Krommedijk te halen.

Interim-trainer Gert Kruys bevestigde na afloop dat ‘er de komende dagen zeker nog iets gaat gebeuren’ op spelersgebied. Voormalig Spakenburg-aanvaller Danny van den Meiracker lijkt geen optie voor versterking: zijn huidige club NEC staat niet welwillend tegenover verhuur van de spits.

Kruys sprak na afloop van een goede test in de aanloop naar de uitbeurt met Telstar komende vrijdag. ,,Vooral het eerste half uur speelden we erg sterk en kwamen we verdiend op voorsprong,” aldus de oefenmeester, die doelman Warner Hahn voor rust (2-1) een strafschop van René Sterckx zag stoppen. ,,Punt van aandacht is wel dat we tweemaal een tegentreffer uit de omschakeling incasseerden. Daar deed het gemis van Josimar Lima, van wie ik hoop dat hij langer met Kaapverdië aan de Afrika Cup mag deelnemen, zich voelen. En de ribblessure van Moussa Kalisse, die na rust uitviel, baart ons wel zorgen.”

Scoreverloop: 0-1 Lars Veldwijk, 1-1 Reynaldo dos Santos Silva, 2-1 Jeroen Lumu, 3-1 Andy Najar, 3-2 Javier Martina.
Basisopstelling FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Post, Amevor, Peersman; Rijsdijk, Molhoek, Alisic; Kalisse, Veldwijk, Mendes Rodrigues.

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.