FC Dordrecht verliest op valreep

Bijna 4000 supporters waren vanmiddag naar de Krommedijk gekomen voor de wedstrijd tegen NAC. Zij waren getuige van een immens spannende wedstrijd waar FC Dordrecht vanaf de aftrap het voortouw nam.

Ondanks de vele kansen (een schot van de Ten Voorde werd op het nippertje gestopt, Van Overeem schoot net naast) slaagden de Schapenkoppen er niet in om doelman Ten Rouwelaar te passeren.

In de tweede helft vochten de Brabanders terug wat resulteerde in aanvallen die door de Dordtse defensie effectief werden weggewerkt. De grote kansen kwamen van Dordtse zijde maar de lat en de paal voorkwamen een verdiend doelpunt.

Het waren uiteindelijk de gasten uit Breda die verandering brachten op het scorebord. In de 87e minuut was het Boateng die de Dordtse droom verstoorde. Dordt bleef vechten voor een doelpunt maar ondanks de vele inspanningen bleven ze met lege handen achter.

Opstellingen
FC Dordrecht: Kurto, Fortes, Haddad, Troost- Ekong, Peersman, Van Overeem ( Pisas 89’), Ojo ( Van Haaren 82’), Gosens, Korte, Lieder, Ten Voorde.
NAC Breda: Ten Rouwelaar, Ssewankambo, Drost, Damcevki, Amieux, Falkenburg, De Kamps, Matic ( Sarpong 66’), Boateng ( vd Weg 90+3’), Perica, Tighadouini ( Seuntjes 75’)

Scheidsrechter Higler gaf geel aan Amieux, De Kamps, Falkenburg ( NAC Breda)

Bijzonderheden:
In de zevende minuut werd er door beide supportersgroepen luid geapplaudisseerd voor de op 13-jarige leeftijd overleden Ferenc Vermaas. Familie en vrienden van Ferenc waren onder de indruk van het massale eerbetoon. Voetbal verbroederd dat moge duidelijk zijn.

Na afloop van de wedstrijd werd tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat FC Dordrecht zich voor de rest van het seizoen heeft versterkt met de transfervrije Ryan Koolwijk. De middenvelder kwam eerder uit voor NEC en Excelsior.

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.