FC Dordrecht vergeet zichzelf te belonen tegen Helmond Sport

FC Dordrecht is het seizoen gestart met een doelpuntloos gelijkspel tegen Helmond Sport. Het was een wedstrijd waarin de Schapekoppen veel mogelijkheden wisten te creëren maar helaas onbenut lieten.

In een gezellig druk Riwal Hoogwerkers Stadion vond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen plaats. Al snel werd duidelijk dat de selectie van Gérard de Nooijer door middel van snel combinatievoetbal kansen probeerde te creëren. Dat lukte vooral via de flanken met de opkomende backs Brandon Ormonde-Ottewill en Antonio Stankov. De eerste echte kans kwam in de 24e minuut uit een voorzet die spits Marko Maletić net naast kopte. FC Dordrecht schoot nog een paar keer richting van Gassel maar hij hield zijn doel schoon. Het gevaarlijkste moment van Helmond Sport was op slag van rust toen na slordig balverlies van FC Dordrecht Arne Naudts kon uithalen maar over schoot.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. FC Dordrecht dat richting de noord-tribune speelde maakte de meeste aanspraak op een doelpunt. Invaller Renny Smith haalde in de 63e minuut hard uit maar zijn inzet belandde op de paal. In de rebound probeerde Oussama Zamouri de bal alsnog in het doel te werken maar hij zag zijn acrobatische duik-kopbal naast gaan. Twee minuten later was het Antonio Stankov die uit een hoekschop op doel kopte, de keeper was verslagen maar helaas stond er nog een Helmond speler op de doellijn opgesteld die de bal weg kon werken. In de 89e minuut werd Ottewill gelanceerd over de linkerflank met een uitgemeten steekbal. Hij gaf een gevaarlijke lage voorzet maar helaas kon niemand de bal binnenwerken. FC Dordrecht creëerde de ene na de andere kans. In de 91e minuut was het invaller Siebe Schets die van net buiten de zestienmeter over de kruising schoot. En het laatste wapenfeit kwam in de 95e minuut op naam van Oussama Zamouri die zijn inzet na een mooie aanval van dichtbij gekeerd zag worden door de Helmondse doelman.

Supporters gingen met een opgeheven hoofd huiswaarts ondanks de puntendeling aan de Krommedijk. Met het vertoonde spel volgen doelpunten vanzelf. De volgende wedstrijd is 24 augustus bij en tegen Jong Ajax op sportcomplex De Toekomst.

Opstellingen:
FC Dordrecht: Janssen (K), Stankov, Breedijk, Peijnenburg, Ottewill; Kok, Mourgos, Zamouri; Hogesteger (59’ Smith), Maletić (69’ Schets), Cijntje (85’ Green).

Helmond Sport: van Gassel (K), Fecunda, Meijers, de Louw, Poelmans; Edwards, Brusselers, Swinnen; Ibrahim (58′ Snepvangers), Naudts, Zeldenrust.

Kaarten:
Geel: 18’ Maletić, 45+1’ Meijers, 69’ Poelmans.
Rood: –

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.