FC Dordrecht trapt af tegen Jong PSV

Vanavond speelt de ouverture van het 21-22 seizoen in eigen stadion tegen Jong PSV. In de luwte van het Olympische geweld in Tokyo heeft FC Dordrecht een redelijk turbulente voorbereiding achter de rug. Maar bijna geen enkele ploeg is kunnen ontsnappen aan het PCR-spook.

Precies op tijd ging de deur van de Dordtse ziekenboeg weer open. Vorige week al maakten een aantal belangrijke spelers hun rentree op het veld. De basisopstelling voor vanavond ziet er derhalve verwachtingsvol uit, al blijft het natuurlijk nog afwachten hoever de nieuwe ploeg van Michele Santoni werkelijk al is.

Voor de Dordtse achterban waren de oefenwedstrijden in ieder geval hoopgevend. “Het ziet er weer betrouwbaar uit en voetballend kunnen we dit jaar met die nieuwe spelers veel meer verwachten”, aldus het enthousiaste commentaar van een groepje trouwe seizoenkaarthouders.

De pas 19-jarige keeper Ayoub Hamdani uit de Onder-21 selectie zal vanavond op de bank plaats nemen. Max van Herk is vorige week aan zijn knie geopereerd en Joey Koorevaar is ziek. Daarnaast ontbreken de geblesseerde Rugerro Mannes en Devon Koswal terwijl Ibrahim Cisokko nog niet wedstrijdfit is. Centrale verdediger Seydine N’Diaye is nog niet speelgerechtigd.

Het Covid virus heeft wereldwijd de economie plat gelegd, waaronder dus ook de fabriek waar de wedstrijdkleding van FC Dordrecht vandaan komt. Het bleek onmogelijk om de nieuwe shirts tijdig af te leveren waardoor in de eerste weken van de competitie nog in het tenue van vorig jaar gespeeld zal gaan worden.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.