FC Dordrecht toont veerkracht tegen Jong PSV

Op een gure vrijdagavond was het dan tijd voor de uitwedstrijd tegen Jong PSV. Onze Schapekoppen kwamen direct dreigend uit de startblokken, met een vroege kans: Montsma kopte in de vierde minuut de bal over het doel van de Eindhovenaren. Het vroege offensief mocht niet baten. PSV neemt in de achtste minuut de leiding door een goal van Lennerd Daneels, waarbij de Dordtse defensie niet vrijuit gaat. Nadat Jong PSV in de eerste helft met 2-0 op voorsprong kwam, leek het een buitengewoon teleurstellende avond te worden voor FC Dordrecht.

Na de thee bleef Dordt toch aan de deur kloppen, en na wissels aan de kant van PSV kreeg de FC steeds meer de overhand. Met het betere van het spel was daar ineens Jeremy Cijntje met de aansluitingstreffer! Via de knie van Siebe Schets valt de bal voor de voeten van de nummer 19, die dankbaar binnenschiet. Het is dezelfde Cijntje die met een strakke lage voorzet Oussama Zamouri bedient. De vleugelaanvaller verschalkt met een geplaatst schot de doelman Yanick van Osch en bepaalt daarmee de uitslag op 2-2.

FC Dordrecht pakt hiermee voor het eerst dit seizoen een punt op vreemde bodem en is hiermee hekkensluiter af. Op naar een goed vervolg tegen FC Volendam op 2 november. Hopelijk tot dan, op de Krommedijk!

Opstellingen:
Jong PSV: van Osch (K), Theunissen, Soulas, Abels, Teze, Duarte, Rigo (61′ Hattu), Daneels (78′ Walleburg), Frey, Schoonbrood, Romero (61′ Catic).

FC Dordrecht: Janssen (K), Stankov, Peijnenburg, Montsma, Ormonde-ottewill, Breedijk, Smith, Kok, Timmermans (63’Schets), Zamouri, Cijntje (78′ Haydary).

Kaarten:
Geel: 76’ Montsma.

Rood: –

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.