FC Dordrecht tenues naar Sierra Leone

Bij FC Dordrecht komen er regelmatig verzoeken binnen om goede doelen te ondersteunen. Helaas is het niet mogelijk om elke wens te vervullen, hoe graag we dat ook willen.

Ellenoor Vegter-Paine schreef ons ook een brief, haar vraag was of we soms wat oude, gebruikte spullen konden missen voor haar project in Sierra Leone. Een sportief en kleinschalig project waar we als club meteen het gevoel kregen dat we een steentje aan konden bijdragen.

In 2009 begon Ellenoor samen met haar man het project “Sport For Empowerment” (SFE) in Makeni, Sierra Leone. Het plan om een project op te starten ontstond door haar werk in Sierra Leone, ze wilde iets betekenen voor het land waar ze werkte en waar ze haar man heeft leren kennen.

“Ik werkte in die tijd in Makeni. Door de passie van mijn man voor sport en voetbal in het bijzonder, en zijn behoefte om iets voor de jeugd in zijn land te doen, besloten we een project op te starten. Inmiddels hebben we de status van stichting en wel met het volgende doel: Sport als middel om de jeugd van Sierra Leone zijn capaciteiten te laten gebruiken en ontwikkelen en daardoor mogelijkheden creëren om de jeugd een stem te geven in hun eigen leven en in de gemeenschap waarvan zij deel uitmaken.”

“De doelgroep van Sport For Empowerment is de jeugd van 6-25 jaar. Op dit moment zijn er ongeveer 50 deelnemers van verschillende leeftijden die bij onze stichting horen. Zij mogen spelen in onze (voetbal)teams mits zij naar school gaan. Kan een deelnemer om wat voor reden ook, niet naar school gaan dan bekijken wij de persoonlijke situatie van hem/ haar en de familie en beslissen wij of hij/ zij in aanmerking komt voor een schoolbeurs. Gedurende het schooljaar worden de schoolresultaten van de deelnemer in de gaten gehouden.”

“Behalve aan school en voetbaltrainingen wordt er ook aandacht besteedt aan andere zaken. Zo wordt de jeugd bijvoorbeeld geacht deel te nemen aan maatschappelijke projecten in hun gemeenschap. Daarnaast onderwijzen wij ze over diverse zaken als hygiëne en HIV/ AIDS maar leren we ze ook dingen als teamgeest en leiderschap.”

Ellenoor is erg blij met de donatie van FC Dordrecht. “Met de gebruikte jeugdtenues kunnen ze eindelijk als een echt team voetballen. Dat is voor de kinderen al een hele stap vooruit.”

Wilt u de stichting Sport for Empowerment ondersteunen:
Doneren kan op het volgende rekeningnummer: NL40 TRIO 0197 8867 87 (Triodosbank) op naam van Stichting Sport For Empowerment

Meer informatie vindt u op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/sportforempowermentsierraleone
Heeft u vragen aan Ellenoor? Mailt u dan naar info@fcdordrecht.nl dan zorgen wij dat uw mail bij haar terechtkomt!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.