FC Dordrecht tegen Feyenoord in benefietwedstrijd

FC Dordrecht is de tegenstander van Feyenoord tijdens de jaarlijkse benefietwedstrijd. Op woensdag 22 maart om 20:15 uur treffen beide ploegen elkaar in De Kuip. De opbrengst van het duel gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis, dat het geld zal gebruiken voor extra onderzoek naar sikkelcelziekte.

Feyenoord hoopt rondom de wedstrijd tegen FC Dordrecht veel geld op te halen voor extra onderzoek naar deze ziekte. Vorig seizoen speelde Feyenoord in de benefietwedstrijd tegen Sparta Rotterdam voor de Hartstichting, dat met de opbrengst zoveel mogelijk extra automatische externe defibrillators (AED’s) toegankelijk maakte voor burgerhulpverleners.

Wat is sikkelcelziekte?
Sikkelcelziekte is een ernstige chronische bloedziekte die gekenmerkt wordt door hevige bloedarmoede en het optreden van periodieke aanvallen, sikkelcelcrisen genaamd. De ziekte veroorzaakt na verloop van tijd ernstige achteruitgang van de organen. Mensen met sikkelcelziekte worden gemiddeld slechts 45 jaar oud. Sikkelcelziekte is erfelijk en komt vooral voor in landen rondom de evenaar: Afrika, Suriname, het Caribisch gebied, mediterrane landen (Turkije, Marokko) en het Midden-Oosten. Door migratie van mensen komt de ziekte ook voor in Nederland, vooral in de grote steden.

Feyenoord en FC Dordrecht troffen elkaar voor het laatst in het seizoen 2014-2015, toen de Dordtenaren uitkwamen in de Eredivisie. In De Kuip won Feyenoord met 2-0, uit met 1-2. Voormalig Feyenoord-speler Gérard de Nooijer is de trainer van FC Dordrecht, dat momenteel de negentiende plaats bezet in de Jupiler League.

Informatie over kaartverkoop voor de benefietwedstrijd tegen Feyenoord wordt in een later stadium bekendgemaakt.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.