FC Dordrecht talenten bewust van belang reanimatie

Alle spelers en stafleden van de FC Dordrecht Jeugdopleiding zijn sinds gisteren (24/9/19) bewuster van het belang van snel en adequaat handelen bij een hartstilstand in hun directe omgeving.

Onder de inspirerende leiding van Robert Vreugdenhil (oprichter van Stichting Reanimatie Drechtsteden) werd door 110 Schapekoppen deelgenomen aan de speciaal voor jongeren ontwikkelde workshop ‘’Back2Life”.

De jonge talenten hebben door een uitleg van Robert en het zien van filmpjes geleerd hoe je een hartstilstand kan herkennen. Ook hebben zij de eerste stappen geleerd die je moet ondernemen bij het herkennen van een hartstilstand. Vervolgens zijn de jonge Schapekoppen aan de slag gegaan met het leren reanimeren op oefenpoppen. Door met behulp van beats op de achtergrond kregen jeugdelftallen het reanimeren al snel onder de knie.

Onze jeugdelftallen spelen ook met het logo van Reanimatie Drechtsteden op de clubkleding en dragen daarmee het belang van reanimeren al enige tijd uit. Vanaf nu kunnen ze ook zelf snel en adequaat handelen bij hartstilstand in hun directe omgeving.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.