FC Dordrecht steviger in zadel na triomf op Jong PSV

De koppositie zit FC Dordrecht nog steeds als gegoten in de Jupiler League. Jong PSV maakte het de trotse lijstaanvoerder aan de Krommedijk niet al te moeilijk en fungeerde als vierde slachtoffer in vijf competitieduels: 2-0.

‘Wij staan bovenaan’ en loftuitingen vanaf de tribune voor trainer Harry van den Ham: het is op dit moment goed toeven aan de Krommedijk waar de supporters gisteravond weer met een prettig gevoel het weekeinde ingestuurd werden.

Ondanks voortdurende mutaties in de teamsamenstelling vaart leider FC Dordrecht nog steeds op een succesvol kompas. Voor de vijfde keer dit seizoen had de voor Jong Oranje verkozen doelman Warner Hahn een andere verdedigingslinie voor zijn neus staan. Trainer Harry van den Ham kon weer beschikken over Jeffry Fortes (terug van een schorsing) en had een nieuw centraal duo gemetseld met Ilias Haddad en Marvin Peersman dat zich prima hield. Gelegenheidsback Everon Pisas hield zich ook uitstekend staande.

In die opnieuw vertimmerde samenstelling zette FC Dordrecht zoals vertrouwd druk op de tegenstander, die daar regelmatig problemen mee had. De jonge tweede keus van PSV rammelde via Farshad Noor weliswaar één keer serieus aan de poort van de door Hahn wederom solide bewaakte kooi, maar had verder weinig in de melk te brokkelen. FC Dordrecht, waar de Spanjaard Carlos Carrasco Rodriguez was teruggekeerd in de basis, kreeg ondanks een overwicht amper uitgespeelde kansen. De Belg Andreas Luckermans brak echter met zijn eerste officiële treffer in Dordtse dienst de ban. Hij verraste doelman Benjamin van Leer met een van richting veranderd schot. De beste Dordtenaar uit het eerste bedrijf, de constant dreigende Erixon Danso die zou uitvallen met een lichte kuitblessure, was met een kopbal nog in de buurt van de 2-0.

Binnen het uur leek FC Dordrecht op rozen te zitten. PSV-middenvelder Thomas Horsten verspeelde de bal knullig aan Paul Gladon en velde de doorgebroken spits ten koste van een rode kaart en een strafschop. Gladon tartte het lot, ging zelf achter het buitenkansje staan en vond vanaf elf meter Van Leer op zijn weg. Datzelfde lot was de ingevallen en uitgebroken Giovanni Korte beschoren. Een frommelgoal van clubtopschutter Erixon Danso gooide de deur in het slot voor de vierde zege in vijf duels, die eigenlijk nog meer cachet had moeten krijgen tegen de zwaar tegenvallende bezoekers. ‘Beloftenteams ongeschikt’ kopte een hilarisch spandoek in de eerste rondgang. Een dundoek met zeggingskracht, want deze opponent was in elk geval totaal niet bij machte om de trotste lijstaanvoerder het vuur na aan de schenen te leggen.

Opstelling FC Dordrecht:
Hahn; Fortes, Haddad, Peersman, Pisas; Alisic, Luckermans, Van Nieff; Carrasco Rodriguez (59. Korte), Gladon, Danso (84. Godeken).

Opstelling Jong PSV:
Van Leer; Kardes (46. Dengering), Koch, Hermannsson, Özbozkurt; Horsten, Noor, Van Ooijen (64. Van Overbeek); Schouw, Bentancourt, Rayhi (72. Jakobsen).

Bijzonderheden:
Arbiter Martin van den Kerkhof gaf een rode kaart aan PSV’er Thomas Horsten. Tevens was er geel voor Yo├½ll van Nieff van FC Dordrecht en Burak Kardes van Jong PSV.

Tekst: Arco Bomgaars voor AD De Dordtenaar

Foto: Erwin Spek 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.