FC Dordrecht Sportploeg van het jaar

FC Dordrecht heeft de prijs voor Sportploeg 2014 gekregen tijdens de jaarlijkse Dordtse Sportprom.
De jury roemt de ‘unieke prestatie’ van de club om met weinig geld te promoveren naar de Eredivisie.

Het juryrapport
“Geen munten, wel punten’, was het credo dat algemeen directeur Ad Heijsman van FC Dordrecht regelmatig bezigde in het jaar 2014. Een klein zinnetje, dat eigenlijk ook de unieke prestatie van ‘Dordt’ samenvatte. Na de tweede plek in de reguliere competitie leidde de omweg via de nacompetitie, die eindigde in een zinderende climax dankzij de 3-1 zege op Sparta, toch naar het allerhoogste niveau. De promotie en het geweldige feest op het Statenplein spraken in heel voetbalminnend Nederland tot de verbeelding. Eredivisionist FC Dordrecht, het heeft nog steeds een magische klank en dat succes van 2014 klonkt nog steeds door in de titel van sportploeg van het jaar.

Tijdens de Sportprom worden de beste sporters uit Dordrecht van vorig jaar bekend gemaakt. Uit tal van genomineerden worden door een jury, bestaande uit onder meer oud-topsporters en een sportverslaggever, de winnaars gekozen.
Niet alleen FC Dordrecht viel in de prijzen. Karateka Geoffrey Berens mag zich Sportman van 2014 noemen. Bij de vrouwen won atlete Rosina Hodde. Voetballer Calvin Verdonk won de prijs voor Sporttalent 2014. Oud-FC Dordrecht trainer Harry van den Ham was genomineerd voor ‘Sportcoach 2014’ maar de titel ging naar het duo Anja en Marcela Algre (ritmisch gymnastiek).

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.