FC Dordrecht sluit seizoen vermakelijk af

Voordat het seizoen eindigde voor de ploeg uit Dordrecht, gingen de Dordtenaren op de laatste speelronde op bezoek bij de kampioen, Sparta. Het was een spannende streekderby waar in, opnieuw, veel doelpunten aanwezig waren voor de Schapenkoppen. De enorm trouwe supporters werden getrakteerd op een (2-3) overwinning.

Dordt imponeert

Al vroeg in de wedstrijd was aanvoerder dichtbij een doelpunt maar zijn poging miste richting. Na ruim tien minuten vanaf het begin was het Alvin Daniels die met een beetje geluk langs Dumfries kwam en de bal precies op het hoofd van Janga plaatste. Dit was zijn 21e treffer van het seizoen en niet veel later was het Glenn Bijl die de paal raakte.

De Schapenkoppen waren beter in het eerste kwartier van de wedstrijd en hadden het beter voor elkaar. Keeper Te Loeke bracht aan de andere kant redding. In een tegenstoot redde hij twee keer achterelkaar op een Spartaanse aanval. De club uit Rotterdam was in de eerste twintig minuten niet in de beste vorm en daar maakten de Dordtenaren optimaal gebruik van. Vijf minuten later was het namelijk 0-2. Dit keer was Janga de aangever en Daniels de man die de bal hard achter Kortsmit schoot.

De spelers van Dordt waren druk bezig om de 0-2 op het scorebord te behouden. Met man en macht lagen de mannen van Van den Ham voor de bal zodat de Spartanen er niet langskwamen. Na een half uur spelen was er bijna de 0-3, na mooie combinaties was het Daniels die bijna zijn tweede kon inkoppen maar te hoog inzette.

Sparta maakte doormiddel van een richting veranderde poging van Spierings de aansluitingstreffer. Kort voor het rustsignaal raakte Danzell Gravenbrech zwaar geblesseerd en moest per brancard het veld verlaten.

Dordrecht blijft overeind

Al snel in de tweede helft kwam uit een vrije trap de gelijkmaker. Vanaf de linkerkant was het Sanusi die, mede dankzij de wind, de bal achter Te Loeke schoot. Met een uur op Het Kasteel kwamen de Dordtenaren weer tot leven. Chacon ging goed door op het middenveld en leverde een pass af, die onbedoeld bij Van Wermeskerken terecht kwam. De back zorgde ervoor dat Janga een enorme kans op de vuisten van Kortsmit kopte.

Het was een rommelige fase in de tweede helft. Een ouderwetse scrimitsch voor het doel van Te Loeke zorgde voor paniek achterin bij Dordrecht maar uiteindelijk verdween de bal over het doel. Met een 2-2 wilde Dordt het seizoen niet afsluiten en daar was dan ook aanvoerder Jeffry Fortes die de Schapenkoppen opnieuw op voorsprong bracht. Daniels gaf de bal mee aan Bijl en zijn voorzet werd gepromoveerd tot de derde treffer van de Schapenkoppen.

Voorin scoorde Dordt al drie keer maar het doel aan de andere kant werd uitstekend verdedigd door Robbert te Loeke, die Dordt op de been hield. De ploeg van Van den Ham was nog niet klaar op Het Kasteel. Het was Rangelo Janga die opnieuw op Kortsmit afwerkte na een voorzet van Van Weerdenburg. De mannen uit Rotterdam troffen nog een keer de paal in de extra tijd maar konden het niet meer gelijk trekken.

FC Dordrecht sluit dit seizoen in de Jupiler League af met een 3-2 overwinning op Sparta.

De Schapenkoppen bedanken alle supporters voor hun steun tijdens dit seizoen en tot volgend seizoen op de Krommedijk!

Scoreverloop

12’ 0-1 Janga
17’ 0-2 Daniels
31’ 1-2 Spierings
51’ 2-2 Sanusi
65’ 2-3 Fortes

Opstellingen

Sparta Rotterdam: Kortsmit, Dumfries, Dougall, Sanusi, Ketting, Van Drongelen, Verhaar, Spierings (78’ Voskamp), Stokkers (71’ Dogan), Van Moorsel en Brogno (84’ Alhaft).

FC Dordrecht: Te Loeke, Bijl, De Greef, Steenvoorden, Van Weerdenburg, Gravenberch (46’ Gravenbeek), Van Wermeskerken (88’ De Bondt), Fortes, Janga, Chacon en Daniels.

Bijzonderheden: arbiter Van Boekel gaf geel aan Van Drongelen (Sparta Rotterdam) en Janga, Steenvoorden, Bijl (FC Dordrecht)

Tekst: Niels Beenakkers
Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.