FC Dordrecht scherp richting duel met koploper

Hoofdtrainer Ernie Brandts en zijn staf hebben de selectie van de Schapenkoppen de afgelopen week flink op scherp gezet.
Volgens Brandts was de prikkeling nodig om de spelers maximaal te motiveren voor het treffen met koploper PSV.
Brandts: “Het is belangrijk dat de spelers beseffen dat ze niet bij voorbaat kansloos zijn. Natuurlijk, PSV heeft de beste selectie van Nederland, maar in voetbal is het nog altijd zo dat de wedstrijd eerst gespeeld moet worden. Bovendien hebben we, juist tegen topclubs als Ajax en Feyenoord laten zien dat we goed partij kunnen geven. Ook in andere wedstrijden hebben we hele aardige momenten gehad, maar we hielden dat vaak net niet lang genoeg vol. Dit team zal 90 minuten passie en strijd aan de dag moeten leggen om een resultaat neer te kunnen zetten. En dat begint vooral ook met scherp beginnen. Hoe langer wij de nul houden, hoe beter we in de wedstrijd kunnen komen. Als we daarin slagen, is het niet automatisch zo dat PSV wint.”

Brandts roemde de omschakeling van de Eindhovenaren: “PSV is in mijn ogen het sterkst vanuit de reactie. Een tegenstander vastzetten, de bal veroveren en dan eroverheen. Daar wapenen wij ons tegen. Hoe? Dat zie je morgen wel.”

De enige twee spelers die zaterdag ontbreken zijn de geschorste Marvin Peersman en de nog niet wedstrijd fitte Giovanni Korte.
Brandts hield de opstelling vrijdagmiddag nog voor zichzelf: “We gaan PSV niet onnodig wijs maken.”

FC Dordrecht – PSV zaterdag 6 december 20.45 uur
Kaarten voor de wedstrijd zijn alleen verkrijgbaar met een club/seizoenkaart van FC Dordrecht.
De kassa’s gaan om 19.45 uur open.

Foto: Erwin Spek

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.