FC Dordrecht richt zich op na een roerige week

FC Dordrecht heeft zich op de best mogelijke wijze hersteld van het uitermate teleurstellende optreden tegen SC Cambuur en de commotie rond de verwijdering van Moussa Kalisse. Bij het instabiele MVV Maastricht richtten de Dordtenaren zich op door met 2-5 te triomferen.

Door de absentie van de geblesseerde Romario Kortzorg en Fouad Idabdelhay en na het wegzenden van Moussa Kalisse had interim-trainer Virgil Breetveld slechts beperkte keuze in aanvallend opzicht. Daardoor moesten er concessies worden gedaan. Lars Veldwijk, teruggekeerd in het basisteam, stond als diepste spits geposteerd met daarachter vijf middenvelder waarbij Jeffry Fortes en Adnan Alisic hangend aan de zijkanten opereerden. Op het middenveld was Rogier Molhoek teruggekeerd en de Oud-Beijerlander droeg ook de aanvoerdersband om de arm.

De grote vraag was hoe FC Dordrecht zich na een roerige week, met de 0-3 thuisnederlaag tegen SC Cambuur en de aansluitende commotie rond Kalisse die tegen de gedragsregels had gezondigd en onmiddellijk mocht vertrekken, zou presenteren in De Geusselt. De bezoekers kregen daarbij een handreiking van MVV, dat lange tijd een prominente titelkandidaat was maar inmiddels is afgegleden.

De Limburgers begonnen uitermate lichtzinnig, wisten zich geen raad met de Dordtse tactiek en lieten hun tegenstanders daardoor in de wedstrijd groeien. FC Dordrecht, dat uit een corner via de koppende Mawouna Amevor al aan de openingstreffer had gesnuffeld, kwam niet onfortuinlijk maar niet eens onverdiend op voorsprong. De vrij doorkomende Rogier Molhoek moest ten koste van een gele kaart door Kjell Knops gestuit worden.

Bij de volgende gevaarlijke situatie was het wel raak. Lars Veldwijk gaf een dieptepass op Rijsdijk, die zomaar door het Maastrichse centrum kon sprinten en via een carambole de bal in het door Bram Castro verlaten doel zag hobbelen: 0-1.

Het gemor nam drie minuten later nog grotere vormen aan toen de bezoekers de marge verdubbelden. Veldwijk was weer de man van de assist, Adnan Alisic schoof koeltjes binnen. En als toekomstig Excelsior-speler Veldwijk vervolgens niet met het hoofd de paal maar de roos had geraakt, was de wedstrijd mogelijk al in een beslissende plooi gevallen. Alhoewel, MVV dacht in Dordrecht eerder dit seizoen na 83 minuten en met een 0-3 voorsprong ook op rozen te zitten en zag de ‘schapenkoppen’ in blessuretijd nog langszij komen.

De formatie van René Trost moest dit keer zelf in de achtervolging. Met succes, want voor de pauze tikte Antonio Stankov de ‘aansluiter’ binnen nadat invaller Sven Braken een corner met een fraaie omhaal had verlengd.

De jacht op de gelijkmaker ging na de pauze verder, maar werd in de kiem gesmoord door een eigen treffer van Cor Gillis die een inzet van Danny Post via de binnenkant van de paal binnenwerkte. Mawouna Amevor volgde het voorbeeld van Gillis, maar zijn onfortuinlijke actie werd meteen gewroken door Adnan Alisic die na nieuw Maastrichts geklungel raak mikte en het duel besliste. Lars Veldwijk nam op fraaie wijze het slotakkoord voor zijn rekening.

Opstellingen
MVV Maastricht: Castro; Stankov, Verdellen, Knops (46. Gillis), Winkens (30. Braken); Smeets (73. Voorjans), Rutjes, Van Hyfte, Labylle; Veldmate, Esajas.
FC Dordrecht: Doedée; Gielisse, Amevor, Lima, Peersman; Fortes, Post, Rijsdijk, Molhoek (69. Vlasblom), Alisic (81. Kousemaker); Veldwijk.
Bijzonderheden: Arbiter Maarten Ketting gaf geel aan Kjell Knops en Sven Braken van MVV Maastricht en Mawouna Amevor van FC Dordrecht.

Tekst: Arco Bomgaars
Foto’s: Martin Berkhout

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.