FC Dordrecht promotie voor Romario Kortzorg

Het definitieve faillissement van AGOVV was nog geen week uitgesproken of Romario Kortzorg (23) vond al een nieuwe club. FC Dordrecht nodigde de rappe Rotterdammer uit voor de rest van het seizoen. ,,Het is nog onwennig voor me, maar ik ben dolblij dat ik alweer een club heb.”

Kortzorg, twee jaar geleden nog actief als amateur bij het Ridderkerkse RVVH, heeft op de trainingen al laten zien waar zijn kwaliteiten liggen. Als aanvaller wurmt hij zich meermaals langs de Dordtse verdedigers. ,,Het gaat wel lekker,” zegt de tweebenige aanvaller, die naar eigen zeggen geen voorkeurspositie heeft in de voorhoede. ,,Links, rechts, in de spits, het maakt mij niet uit. Het is nog onwennig voor me, ik ben al dolblij dat ik weer een club heb.”

Gevraagd naar zijn verwachtingen over zijn entree aan de Krommedijk moet de oud-jeugdspeler van RKC Waalwijk en Excelsior Rotterdam lang nadenken. ,,Ik weet het eigenlijk nog niet zo goed, het is nog zo kortgeleden dat AGOVV failliet is gegaan. Ik maakte me zorgen over mijn situatie. Ik had het net lekker voor elkaar in Apeldoorn, speelde veel, verdiende goed en had een leuke trainer. Het is treurig dat AGOVV nu niet meer bestaat.”

Lang hoefde Kortzorg niet te wachten op nieuw emplooi, want Marco Boogers gaf de Rotterdammer nieuwe hoop. ,,Het is de bedoeling dat ik het seizoen afmaak bij FC Dordrecht en de kans krijg een contract te verdienen. Ik ben Marco Boogers en trainer Gert Kruys dankbaar voor deze kans. Ik ben één van de eersten van AGOVV die een nieuwe club heeft, ik verwacht dat het voor mijn oude ploeggenoten moeilijk gaat worden om een nieuwe club op profniveau te vinden.”

Kortzorg spreekt uit ervaring, want opmerkelijk genoeg maakte hij het al eerder mee dat een ontslagbrief op de deurmat lag vanwege een opdoeking van een voetbalclub. ,,In 2011 kwam ik met RBC Roosendaal een verbintenis voor drie seizoenen overeen. In juli ging de club failliet. Heel vervelend allemaal, maar ik bekijk het positief. De stap van AGOVV naar FC Dordrecht betekent voor mij eigenlijk promotie. FC Dordrecht doet het erg goed en ik hoop dat de club met mij erbij lang om de bovenste plekken kan blijven meestrijden.”

Trainer Gert Kruys is lyrisch over zijn nieuwe optie in de voorhoede. ,,Vanaf de eerste minuut heb ik gezien dat hij goed kan voetballen. Hij geeft me meer opties in de voorhoede.” Kortzorg is echter nog niet speelgerechtigd. Vanwege een nog af te wachten uitspraak van de curator behoren de AGOVV-spelers nog steeds tot de huisraad van de Apeldoornse ex-voetbalclub.

Bron: AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.