FC Dordrecht presenteert het officiële play-off tenue

Met ongekende trots onthult FC Dordrecht het officiële tenue voor de play-offs, een ode aan onze stad Dordrecht en haar verhalen.

In dit bijzondere seizoen brengt FC Dordrecht een eerbetoon aan Dordrecht en haar rijke historie met een exclusief play-offs tenue. Onze verbintenis met Dordrecht is diepgeworteld – een liefde die we eerder al uitten met het iconische Albert Cuyp shirt. Met vreugde zetten we deze traditie voort.

Voor dit tenue gaan wij terug naar 1954, toen slager Gerrit de Vries, die bekend stond om zijn gehaktballen omwille een wetswijziging zijn gehaktballen moest veranderen. Het recept moest en zou hetzelfde blijven. Uiteindelijk kwam De Vries met een geniale oplossing. De vorm van de snack veranderen. Zo ontstond de inmiddels iconische frikandel. Deze uitvinding, diep verankerd in de Dordtse cultuur, viert in 2024 haar zeventigjarige bestaan. Een mijlpaal die FC Dordrecht niet ongemerkt voorbij laat gaan.

Het tenue belichaamt trots, traditie en de onbreekbare band tussen club en stad. Het ontwerp is zowel een eerbetoon en past echt bij zowel Dordrecht als FC Dordrecht

Blijf op de hoogte voor meer informatie over hoe je dit bijzondere tenue kunt bemachtigen. In de eerste wedstrijd van de play-offs zal FC Dordrecht vol trots aantreden in het ‘FC Dordrecht Frikandel Tenue’.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.