FC Dordrecht is periodekampioen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de Bronzen Stier in ontvangst mogen nemen. Ondanks de 0-2 nederlaag tegen Willem II werd FC Dordrecht door het verlies van directe concurrent FC Eindhoven periodekampioen! Hiermee is FC Dordrecht verzekerd van deelname aan de play-offs aan het einde van het seizoen.

De spanning was voelbaar op een nagenoeg uitverkochte Krommedijk. We hadden aan een gelijkspel genoeg tegen Willem II, tenzij directe concurrent FC Eindhoven het niet kon winnen tegen Jong Ajax, dan was zelfs verlies geen probleem.

Ondanks dat de Schapenkoppen zich in de eerste helft kranig weerden tegen Willem II was iedereen ook bezig met ‘die andere wedstrijd’ in Eindhoven. Met een 0-0 waren we zeker van de periodetitel maar winnen in eigen huis was het streven. Helaas gooiden de Tilburgse gasten na de rust roet in het eten door een 1-0 te scoren. Voor de Dordt aanhang nog geen reden tot paniek want Jong Ajax hield Eindhoven in toom en stond inmiddels met 2-1 voor. FC Dordrecht bleef knokken voor de gelijkmaker, in eigen huis verliezen was geen optie.

Toch moesten de Schapenkoppen uiteindelijk hun meerdere erkennen in Willem II. Messaoud, eerder verantwoordelijk voor de 0-1 scoorde vlak voor tijd ook de 0-2. Het was een domper op de aankomende feestvreugde want Eindhoven stond nog steeds achter tegen Jong Ajax. Terwijl op de tribunes iedereen de tussenstanden bijhield floot scheidsrechter Sanders na ruim 90 minuten af. Waren we ondanks het verlies toch nog steeds periodekampioen?

Het antwoord volgde gelukkig al snel, ook in Eindhoven hielden ze het voor gezien. Met een 0-2 verlies ging de Bronzen Stier alsnog naar FC Dordrecht. Misschien niet een uitslag om trots op te zijn maar een verdiende trofee na negen wedstrijden. FC Dordrecht mag na de competie toehappen in het lekkerste toetje van de Jupiler League: de play-offs.

Donderdag mogen de Dordtenaren zich gaan bewijzen voor de KNVB Beker in de Kuip tegen Feyenoord. Gaan we weer stunten?

Foto’s: Erwin Spek | Bekijk de complete Fotorapportage van Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.