FC Dordrecht pakt eerste overwinning van het seizoen

De Dordtenaren hebben zich voor het eerst dit seizoen beloond met een overwinning.

De ploeg uit Dordrecht heeft met 1-0 gewonnen van FC Volendam en heeft daarmee wat extra lucht gekregen kijkend naar de ranglijst.

FC Dordrecht werd in de wedstrijd tegen FC Volendam gesteund door vele kinderen vanaf de tribunes. Kinderen van basisscholen uit heel Dordrecht waren aanwezig bij het duel met de nummer twee van Jupiler League.

Verdiende voorsprong voor Dordt

Dordt had midweeks al een zware bekerwedstrijd achter de rug tegen Sparta. Daarom nam Kemy Agustien plaats op de bank. De bezoekers uit Volendam kregen als eerste de grote kans. Jack Tuijp probeerde de bal over FC Dordrecht-doelman Coremans heen te krijgen, maar de doelman redde uitstekend. De Schapenkoppen kregen de bal via Da Cruz gevaarlijk voor het doel van Verhulst. De linkeraanvaller stuurde Alvin Daniels weg die bal op zijn beurt weer terug gaf aan de nummer zeven van Dordt, maar die kopte voor langs.

Na bijna een half uur gespeeld te hebben op de Krommedijk was Alessio da Cruz de man die FC Dordrecht op voorsprong schoot. De huurling van FC Twente kwam van de linkervleugel naar binnen gesprint en schoot de bal hard in de korte hoek via de paal en achter Verhulst.

Het spel van de ploeg van De Nooijer was prima en kwam weinig in de problemen. Kort voor het rustsignaal was het Visser die het Tim Coremans lastig maakte door met schot vanaf 25 meter uit te halen, maar de Dordtse goalie had opnieuw een goede redding in huis.

Hard werken wordt eindelijk beloond

De Schapenkoppen kwamen met een 1-0 voorsprong uit de kleedkamer en hadden genoeg vertrouwen voor de volgende 45 minuten. FC Volendam was echter de ploeg die de eerste echte poging van de tweede helft creëerde. De bal ging rakelings langs het Dordtse doel en keeper Coremans. Na deze actie was er een Dordts offensief waarin de Dordtenaren steeds dichterbij het doel van Hobie Verhulst kwamen. Rechtsback Van Wermeskerken ging met een solo langs iedereen, maar helaas werd zijn schot geblokt. Tijdens deze aanval raakte spits Jafar Arias ernstig geblesseerd aan zijn knie na een botsing met Verhulst en hij verliet per brancard het veld.

FC Dordrecht raakte even van slag door deze blessure en hier maakte Van Kippersluis bijna gebruik van. De Volendamse aanvaller kopte de bal hard richting het doel, maar Coremans redde opnieuw en hield zijn doel schoon. Thomas en Da Cruz waren met hun snelheid en trucs de verdediging van Volendam vaak te slim af. Dordt speelde de laatste minuten volwassen uit.

Dordrecht kwam diep in de blessuretijd nog bijna in de problemen, maar Coremans was weer de redder. Alessio da Cruz was de matchwinner aan de kant van Dordrecht, want de ploeg had eindelijk de overwinning die het verdiende.

Scoreverloop
’29 1-0 Da Cruz

Opstellingen
FC Dordrecht: Coremans, Van Wermeskerken, Amevor, Alkan, De Nooijer, Kramer, Da Cruz (’90 Agustien), Chacon, Arias (’72 Thomas), Van Haaren en Daniels (’58 Pisas).
FC Volendam: Verhulst, Evers (’80 Steltenpol), Schilder, Schouten, Kok, Visser (’58 Vlak), Van Son, Veerman, Tuijp, Van Kippersluis en Van Velzen (’60 Lo Fo Sang).

Bijzonderheden: arbiter Lindhout gaf geel aan Kok (FC Volendam)

Tekst: Niels Beenakkers
Foto’s: Erwin Spek / ProShots

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.