FC Dordrecht pakt een punt tegen FC Eindhoven

FC Dordrecht heeft in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven weer een puntje afstand genomen van de laatste plaats. Aan de Krommedijk speelde de ploeg van trainer Gérard de Nooijer gelijk met 1-1. De Schapenkoppen kwamen in de eerste helft wel op voorsprong door een goal van Everon Pisas, maar na rust maakte Rai Vloet gelijk namens de Brabanders.

Lang bleven de kansen uit in Dordrecht, waar Sai van Wermeskerken zijn rentree had gemaakt na twee maanden blessureleed. Het was voormalig FC Dordrecht-spits Mart Lieder die namens de bezoekers voor het eerste gevaar zorgde, maar hij wipte de bal naast het doel van Tim Coremans. Enkele minuten later wist de thuisploeg wel te scoren. Het was de eerste vlotte aanval van Dordtse makelij waarbij na een voorzet van Alessio Da Cruz,  het Everon Pisas was die zijn ploeg op voorsprong zette.

De Dortenaren behielden na de goal de rust in balbezit en kwam eigenlijk niet serieus in de problemen. Ondanks enkele mogelijkheden voor de Dordtenaren, waaronder een grote kans voor Joël Fabrice Thomas, kwam de formatie van de Rotterdamse trainer Ricardo Moniz op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd schoot Rai Vloet de bal diagonaal achter de goed keepende Coremans. In de slotfase werd niet meer gescoord door beide teams. Hoewel de gasten tot veel meer doelpogingen kwamen, was de gelijke stand gerechtvaardigd.

Door het gelijkspel loopt FC Dordrecht een punt uit op hekkensluiter Achilles ’29, dat zelf onderuit ging bij FC Emmen. Dordt staat voorlaatste met 23 punten.

Scoreverloop:
23’ 1-0 Pisas
74’ 1-1 Vloet

Opstellingen:

FC Dordrecht: Coremans, Van Wermeskerken , Alkan, Kramer, De Nooijer; Vleugels (85’ Hilgen), Da Cruz, Godee (77’ Toure);  Daniëls, Thomas en Pisas

FC Eindhoven: Swinkels, Sprockel, Gunst, Van den Buijs, Rowell, Horsten, Vloet, Vandeputte (71’ Uiterloo), Leonardo, Lieder en Caenepeel (90+2’ Van de Velde)

Bijzonderheden: arbiter Van der Eijk gaf een gele kaart aan Da Cruz en Thomas (FC Dordrecht). Voor Thomas is dit zijn vijfde gele kaart, waardoor hij de uitwedstrijd tegen Jong Ajax zal missen.

Tekst: Arno Hovenga
Foto’s: Erwin Spek / ProShots

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.