FC Dordrecht pakt een punt in Almelo

De training van gisteren lijkt achteraf een prima voorbereiding op het treffen met Heracles Almelo, want ook boven het Polman Stadion komt de regen met bakken uit de lucht. Een onheilspellend podium waar de beide rode lantaarndragers die deze competitie tot dusver kent, het tegen elkaar zullen opnemen.

Voor FC Dordrecht is winst een absolute must, want de achterstand op de voorlaatste plaats bedraagt inmiddels acht punten. Heracles Almelo heeft na een slechte start de weg naar boven gevonden en in de laatste vijf wedstrijden werd enkel puntverlies geleden tegen PSV (1­2).

Tegen PSV tankte FC Dordrecht afgelopen week ondanks de verliespartij vertrouwen, want het nieuwe spelsysteem bracht de Schapenkoppen dichterbij het vijandelijke doel en het spel deed de supporters bekoren. Ook vanavond zal Ernie Brandts zijn team met soortgelijke strijdwijze het veld in sturen. Bijna honderd supporters zullen vanuit het uitvak de jongens naar voren schreeuwen!

FC Dordrecht schiet uit de startblokken en al in de 3e minuut is het Ryan Koolwijk die ondanks de nabijheid van een verdediger kan vuren op de vijandelijke goal. Zijn schuiver leek houdbaar voor keeper Telgenkamp, maar de bal belandt toch in het net. Een droomstart voor de Schapenkoppen!

Direct is het aan de overkant gevaarlijk als Bel Hassani van dichtbij wel Kurto klopt, maar de bal langs de voor Dordt goede kant van de paal prikt. De Dordtse defensie is direct weer gewaarschuwd!

Diezelfde Bel Hassani is nog twee keer dichtbij een doelpunt, maar vindt Kurto op zijn pad. De vijf corners die Heracles krijgt leveren allemaal geen gevaar op. Namens FC Dordrecht krijgen Koolwijk en Ojo beiden een schotkans van net buiten de zestienmeter, maar schieten ook beiden de bal over het doel. Heracles is via een vrije trap van Tannane dichtbij een treffer, maar Kurto stond goed opgesteld.

Captain Mark­Jan Fledderus moet na 40 minuten spelen het veld verlaten met een blessure, hij wordt vervangen door Fahd Aktaou. De resterende minuten in de eerste helft zijn voor de gastheren, maar de druk op de Dordtse goal wordt prima doorstaan.

FC Dordrecht gaat met een 0­-1 voorsprong aan de thee. Na rust brengt Heracles een tweede spits met Avdic, die nu samen met Weghorst voor de lengte voorin moet zorgen. De grootste kans na rust is echter voor de kleine Bel Hassani, maar hij maait de bal van dichtbij wild naast. Eerste schot van de Schapenkoppen is van Ricky van Haaren, zijn vrije trap belandt op het doel van Telgenkamp.

Onder toeziend oog van Giovanni Korte en Ilias Haddad in het uitvak is het spelbeeld in de tweede helft nauwelijks verschillend van de eerste helft: Heracles aan de bal en Dordt dat loert op een uitbraak. In de 72e minuut is het Lima die een bal op de hand krijgt en Kuipers legt de bal op de stip. Tannane faalt niet en maakt de 1-­1.

In de resterende minuten golft het spel op en neer en Avdic en Ten Voorde krijgen beide nog een grote mogelijkheid om het duel te beslissen. Ook een vermeende overtreding op Van Overeem werd niet bestraft met een strafschop.

Na 92 minuten fluit Kuipers voor het laatst en delen beide ploegen de punten in Almelo.

Opstellingen
Heracles Almelo: Telgenkamp, Koenders, Bel Hassani, Bruns, Linssen (’46 Avdic), Pelupessy, Zomer, Weghorst, Tannane, Fledderus (’40 Aktaou) en Te Wierik.
FC Dordrecht: Kurto, Fortes, Peersman, Lima, Van Deelen, Ojo, Van Haaren, Van Overeem, Koolwijk, Lieder (’70 Meulens) en Ten Voorde.

Bijzonderheden: Arbiter Björn Kuipers gaf enkel een gele kaart aan Marvin Peersman

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.