FC Dordrecht overhandigt uniek Albert Cuyp shirt aan het Dordrechts Museum

Een levend canvas als eerbetoon aan de beroemde Dordtse meester Albert Cuyp. 

‘Erg inspirerend omdat Albert Cuyp met dit schilderij uit 1647, die kenmerken van onze geschiedenis en onze maritieme maakindustrie van nu als topregio in Europa, nog altijd levend in beeld brengt.’

Voor aanvang van de KNVB-bekerwedstrijd FC Dordrecht-Cambuur, heeft FC Dordrecht een bijzonder shirt overhandigd aan Femke Hameetman, artistiek directeur van het Dordrechts Museum.

Op het shirt prijkt een schilderij met een stadgezicht van Dordrecht van de beroemde Dordtse schilder Albert Cuyp. Een initiatief van FC Dordrecht en het Dordrechts Museum dat door verbinding van sport, kunst en cultuur tot stand is gekomen. Het gezamenlijk initiatief sluit goed aan bij Energiek Dordt waarmee FC Dordrecht door samenwerking haar waarde wil vergroten voor de stad en de regio en bij de ambitie van het museum om samen bruggen te bouwen voor verbeeldingskracht. “Daarvoor werken we graag samen met diverse partijen in de stad en daarbuiten” aldus Femke Hameetman. “Dit is wel een hele mooie manier om kunst onder de aandacht te brengen bij een breed publiek”. De schilders familie Cuyp heeft een eigen zaal in de vaste tentoonstelling van het Dordrechts Museum met verschillende werken van Albert Cuyp. Het schilderij dat op het shirt is te zien komt uit de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam, de stad waar de beroemde Albert Cuyp-markt jaarlijks veel internationale toeristen trekt.

Leon Vlemmings, innovatiemanager FC Dordrecht: “Met het schilderij ‘Gezicht op Dordrecht’, brengt Albert Cuyp de rijke historie van onze stad in beeld. De ondernemingsgeest, de scheepvaart en de strategische ligging aan het water van Dordrecht zijn op een bijzondere manier op doek vastgelegd. Erg inspirerend omdat hij met dit schilderij uit 1647 die kenmerken van onze geschiedenis en onze maritieme maakindustrie van nu als topregio in Europa, nog altijd levend in beeld brengt. Dat heeft ons geïnspireerd om samen met het Dordrechts Museum het ‘Albert Cuyp Shirt’ te realiseren. Een prachtig kunststukje door samenwerking met het Dordrechts Museum.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.