FC Dordrecht ook sterkste in tweede periode

Fraai was het bepaald niet, maar FC Dordrecht bracht gisteravond ook de lastige uitbeurt bij Fortuna Sittard tot een goed einde. De koploper toonde zich via Rihairo Meulens voor rust uitermate effectief en had aan dat wapenfeit voldoende om de volle buit op te strijken: 0-1.

Het hoeft niet altijd flonkerend om toch succes te oogsten. Volgens dat credo volbracht FC Dordrecht het bezoek aan Limburg, waar het schouwspel verre van oogstrelend was maar de dertiende triomf van het seizoen alles vergoedde. Bovendien liepen in het rijtje titelkandidaten Willem II en De Graafschap wederom fikse schade op, zodat FC Dordrecht – na winst in de eerste periode ook de beste van periode twee – wederom een mooie speeldag beleefde.

Trainer Harry van den Ham had vastgehouden aan nagenoeg hetzelfde basiselftal, dat was begonnen aan het spektakelstuk tegen FC Eindhoven van vorige week zaterdag. Warner Hahn had zijn plek tussen de palen weer ingenomen en stand-in Robbert te Loeke afgelost tegen een tegenstander die een reputatie had. Fortuna Sittard ontpopte zich vorig seizoen tot angst-gegner voor de Dordtenaren door zowel aan de Krommedijk (0-1) als op Limburgse bodem (3-1) de punten naar zich toe te trekken. Bovendien had de formatie van trainer Willy Boessen dit seizoen tegen de titelpretendenten Willem II en De Graafschap goede sier gemaakt.

De koploper maakte het eerste half uur nauwelijks indruk op de allesbehalve fraai gepolijste grasmat. Fortuna Sittard durfde druk te zetten en had het beste van het spel tegen de slordige en soms lankmoedige Dordtenaren, die in de omschakeling nogal wat steken lieten vallen.

Het meest serieuze doelgevaar kwam dan ook van de thuisploeg. Warner Hahn moest reddend optreden bij een volley van Yoann de Boer en inzetten van Ramon Voorn (kopbal) en Patrick Amoah (schot met links) misten het Dordtse domein.

De koploper toonde zich echter van de meest effectieve kant: bij de eerste doelrijpe actie was het meteen prijs. Yoëll van Nieff, de beul van FC Eindhoven, draaide een vrije trap met links het strafschopgebied in, Rihairo Meulens toucheerde de bal net voldoende om het speeltuig langs de in lange broek keepende Ferhat Kaya in het doel te laten belanden.

Na de pauze keerde de zieke Ilias Haddad niet meer terug en nam Amsterdammer Javier Vet zijn plek over in het centrum van de verdediging. Meteen bij terugkeer uit de kleedkamer eindigde een solo van Erixon Danso met een van richting veranderd schot naast. Fortuna Sittard, dat wel aandrong maar nauwelijks gevaar stichtte, had via Abdelazis Khalouta de gelijkmaker op zicht, maar Khalouta gleed op het moment suprème weg en faalde hopeloos.

In de slotfase, waarin nog een Dordtse treffer werd geannuleerd en de slappe arbiter Verboomen Adnan Alisic en Everon Pisas binnen drie tellen beiden geel voor het wegtrappen van de bal gaf, hield FC Dordrecht keurig stand en werd weer een driepunter met de meegereisde aanhang gevierd.

Opstelling Fortuna Sittard: Kaya; Hendrickx, De Boer, Janssen, Kis (72. Linssen); Voorn, Zennaro (77. Bhar), Khalouta; Vlug, Amoah, Nepomuceno.

Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Lima, Haddad (46. Vet), Peersman; Varela, Van Nieff, Alisic; Meulens (69. Pisas), Gladon (86. Mayele), Danso.

Bijzonderheden: De Belgische arbiter Verboomen, die de Dordtse aftrap liet overnemen, gaf geel aan Hendrickx (Fortuna) en Varela, Meulens,Alisic en Pisas van FC Dordrecht.

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/Dordtenaar

Foto’s: Erwin Spek | Bekijk de complete fotorapportage van “Fortuna Sittard – FC Dordrecht”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.