FC Dordrecht onderuit in Flevoland bij Almere City

FC Dordrecht heeft maandagavond niet weten te winnen op bezoek bij Almere City FC. De Dordtse Schapenkoppen gingen onderuit met 3-0 in het Yanmar Stadion.

De maandagavond wedstrijd werd begonnen met één wijziging in de basis, Godee keerde terug van zijn schorsing en verving Kramer.
De Dordtenaren startten actief en vol energie aan de wedstrijd in Almere. Deze inzet werd na vijf minuten bijna in een doelpunt omgezet toen spits Thomas de voorzet van Pisas boven doelman Kramer op de lat kopte. Dit was de grootste kans van de uitploeg. Ondanks alle inzet werd het, net als tegen MVV, na tien minuten 1-0 voor de tegenstander. Soufyan Ahannach wist te profiteren na een miscommunicatie op het middenveld van de Schapenkoppen. Almere City kon dit overwicht niet doorzetten en keek nog vaak tegen de ruggen van de snelle Dordtse aanvallers aan. De wedstrijd ging gelijk op in het Yanmar Stadion. Echter kon geen van beide ploeg hier van profiteren tot kort voor rust. Via Mac-Donald waren het De Zwarte Schapen die de score verdubbelde en de klap uitdeelden vlak voor het rustsignaal aan de Dordtenaren.

De tweede helft werd niet begonnen met dezelfde elf die het eerste gedeelte van het duel startten. Hak, Kramer en Touré werden ingebracht en vervingen Daniels, Godee en Chacon.
Opnieuw waren de eerste minuten vol energie en werd er volop aangevallen en meeverdedigd maar tien minuten na de rust was het diezelfde Mac-Donald, die zijn tweede treffer van de avond binnenschoot. De thuisploeg nam de overhand in de wedstrijd en was Dordrecht meerdere malen te snel af. De Schapenkoppen deden er alles aan om het de andere schapen, De Zwarte Schapen, lastig te maken. De kansen bleven echter uit voor Dordt en de ploeg moest steeds vaker terugzakken op de eigen helft. Dordrecht probeerde met man en macht nog een doelpunt uit het vuur te slepen, tevergeefs. De hoge ballen op Thomas of de snelle uitbraken over de flanken waren veelbelovend maar de eretreffer bleef uit voor de ploeg van De Nooijer.

Scoreverloop:
10’ 1-0 Ahannach
43’ 2-0 Mac-Donald
55’ 3-0 Mac-Donald

Opstellingen:
Almere City FC: Kramer, Van Buuren, Mac-Inthosch, Nieuwpoort, Mac-Donald (70’ Van der Water), Rijsdijk (78’ Vet), Ahannach, Overtoom, Mirani, Ten Voorde en Salasiwa.
FC Dordrecht: Coremans, Amevor, Hilgen, De Nooijer, Statia, Vleugels, Daniels (46’ Hak), Godee (46’ Kramer), Thomas, Chacon (46’ Touré) en Pisas

Bijzonderheden: arbiter Blank gaf een gele kaart aan Vleugels, Hilgen, Pisas (FC Dordrecht) en Mirani, Vet (Almere City FC)

Tekst: Niels Beenakkers
Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.