FC Dordrecht makkelijk door op Zuidersportpark

Hoofdtrainer Ernie Brandts had, met het oog op de wedstrijd tegen Vitesse van komende zaterdag, een aantal wissels doorgevoerd voor de wedstrijd in de tweede ronde om de KNVB beker tegen O.N.S. BOSO Sneek.

Naast de geblesseerden Giovanni Korte, Funso-King Ojo en Illias Haddad kregen de verdedigers Jeffry Fortes, William Troost-Ekong, Marvin Peersman en middenvelder Joris Van Overeem rust.

Van de Beloften werden Ibrahim Toure en Quincy Boogers aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Beide talenten begonnen op de bank, maar maakten in respectievelijk de 74e en de 79e minuut hun debuut in Dordrecht 1.

Het beeld van de eerste helft was dat FC Dordrecht zich niet bovenmatig inspande en vrij gemakkelijk overeind bleef, mede door een snelle goal van Mart Lieder. De spits was daarvoor ook al twee keer gevaarlijk voor de keeper van O.N.S. BOSO Sneek opgedoken, maar ook Sneek liet zich in die beginfase niet onbetuigd.

De Topklasser zocht een aantal keer brutaal de aanval en scoorde zelfs, maar dat was uit buitenspelpositie. FC Dordrecht was gewaarschuwd. Na een dik half uur werd Jordy van Deelen in de zestien gevloerd. De penalty werd feilloos binnengeschoten door Ryan Koolwijk.

Ook na rust blonk FC Dordrecht niet uit in werkethos en finesse, maar echt in gevaar kwam de overwinning geen moment. De speldenprikjes van Sneek stranden bij keeper Kurto of buiten de lijnen.

De Schappenkoppen sprongen niet erg zorgvuldig om met de kansen, die de ploeg van Brandts toch ook kreeg. Het duurde tot de 71e minuut voordat Everon Pisas de wedstrijd definitief in het slot gooide. Na de beste aanvalsactie van de wedstrijd – van achteruit over vijf schijven – was het de snelle buitenspeler die snoeihard in de bovenhoek afrondde.

Scoreverloop
’12 Lieder 0-1
’35 Koolwijk 0-2 (penalty)
’71 Pisas 0-3

Opstelling FC Dordrecht: Kurto, Gosens (’74 Toure), Lieder, Ten Voorde (’79 Boogers), Vet, Van Haaren, Hamdaoui, Lima, Van Deelen, Pisas, Koolwijk (’67 Alisic)

Basisopstelling O.N.S. Sneek: Landlust, Van der Veen, Strikwerda, De Wagt, Van der Zee, Dijk, De Vries, Kerkstra, De Boer, Noordmans, Roosenburg

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.