FC Dordrecht maakt zich op voor pot tegen Telstar

FC Dordrecht speelt vrijdag om 20:00 uur in het M-Scores stadion tegen Telstar. Aan de Krommedijk gaat FC Dordrecht proberen er alles aan te doen om de periodetitel binnen te halen, al hebben zij het niet in eigen hand.

Telstar

Telstar staat op plek zeventien in de Keuken Kampioen Divisie. In 28 wedstrijden wist het team zes keer te winnen, zes keer gelijk te spelen en zestien keer te verliezen. Topscorer bij De Witte Leeuwen is Zakaria Eddahchouri. Elf keer wist hij het net te vinden. Tim van de Loo heeft met drie assists de meeste assists gegeven van de ploeg. In de afgelopen vijf wedstrijden wonnen ze tweemaal. Ook speelden ze twee keer gelijk, ze verloren dus maar een enkele keer. De ploeg heeft een doelsaldo van 20 in de min. FC Dordrecht won de laatste drie competitieduels en hield hierin twee keer de nul, de Schapekoppen kunnen voor het eerst sinds januari-februari 2018 vier KKD-wedstrijden op rij winnen.

FC Dordrecht 

FC Dordrecht wist bij de dubbele ontmoeting met MVV Maastricht met 1-3 te winnen. Zo doen de Schapekoppen een grote stap naar de nacompetitie. Zelfs de strijd om directe promotie is nog niet gestreden. Mathis Suray is gedeeld topscorer met René Kriwak. Beide staan ze op negen goals. Jari Schuurman, die tegen MVV terugkwam naar blessureleed staat bovenaan bij de assistgevers, met negen assists. Dordrecht-keeper Luca Plogmann haalde het hoogste reddingspercentage (73,2%), de hoogste passnauwkeurigheid (76,0%) en het gedeeld hoogste aantal clean sheets (8, net als Joshua Smits) van alle keepers die dit seizoen minstens twintig KKD-wedstrijden speelden.

De periodetitel is nog haalbaar, al hangt het af van de resultaten op de andere helften. Mocht het na vrijdag nog steeds mogelijk zijn, komen we er pas op 1 april achter wie er met de periodetitel vandoor gaat.

Onderlinge balans

De wedstrijd FC Dordrecht – Telstar, of andersom, is ruim 80 keer gespeeld. 31 keer won Dordrecht, 17 keer werd het gelijk en 32 keer won Telstar. Het doelpuntenaantal zit aardig in de buurt van elkaar. Dordrecht scoorde 110 keer, Telstar 109 keer. Onze assistent-trainer Rick Hoogendorp wist in deze specifieke wedstrijd drie keer te scoren. Er zijn slechts drie spelers die vaker in deze affiche wisten te scoren.

Scheidsrechter

Scheidsrechter van dienst is Klass Clerkx, een Belg. Assistenten op de vrijdagavond zijn Devriese en Denuit. Vierde official is Dogterom.

 

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.