FC Dordrecht loopt verder weg van de concurrentie

Leider FC Dordrecht profiteerde maximaal van de struikelpartijen van de opposanten in de titelrace. Waar FC Eindhoven, Willem II en Sparta veren moesten laten, flonkerde de lijstaanvoerder één helft lang tegen Achilles’29 om vervolgens naar een 4-2 triomf te struikelen.

Speeldag 24 in de Jupiler League bezorgde spelers, technische staf, clubleiding en aanhang van FC Dordrecht een prettig weekeinde. De gunstige uitslagen zorgden vanuit het perspectief van de trotse koploper voor een prettige balans: zes punten voorsprong op runner-up FC Eindhoven en Willem II (zeven), VVV (acht) en Sparta (twaalf) staan op nog grotere achterstand.

Bovendien zorgden uitlatingen van Willem II-doelman Ruud Swinkels na afloop van de op vrijdagavond met 0-1 verloren thuiswedstrijd voor hilariteit aan de Krommedijk. ,,Willem II, VVV en Sparta zijn kampioenskandidaten. Het gaat tussen dat drietal,” aldus Swinkels, die FC Dordrecht met opzet buiten beschouwing liet. ,,Ze houden het lang vol, maar ik blijf volhouden dat ze niet goed genoeg zijn voor de titel. FC Dordrecht wordt echt geen kampioen.”

Trainer Harry van den Ham van FC Dordrecht nam, na de 4-2 triomf op Achilles’29, de uitspraken van Swinkels voor kennisgeving aan. ,,Ach, het is natuurlijk ook alleen maar geluk dat we al 24 speeldagen bovenaan staan,” smaalde Van den Ham.

,,Mooi toch dat die Swinkels er zo over denkt. Laat ons maar lekker in die rol van underdog blijven zitten,” ventileerde middenvelder Yoëll van Nieff desgevraagd zijn mening. Van Nieff was tegen Achilles’29 de man die FC Dordrecht bij de hand nam. Met twee 24-karaats-treffers uit sublieme vrije trappen brak de huurling van FC Groningen de wedstrijd vroeg open voor de thuisploeg en leek zo het pad te plaveien richting een monsterscore. Binnen twintig minuten stond de teller op 3-0 (Erixon Danso tilde de score op aangeven van Rihairo Meulens verder omhoog) en stond de schiettent wagenwijd open. Paal, lat en gebrek aan doortastendheid in kansrijke positie stonden een nog grotere voorsprong in de weg voor FC Dordrecht, waar de solide Jordy van Deelen en de tegenvallende en onwennige spits Felitciano Zschusschen hun debuut maakten.

Na de pauze sloeg de koploper nadrukkelijk aan het rommelen. Door nauwelijks druk naar voren te leveren en slapte in de duels uit te stralen inviteerde FC Dordrecht het tot dan toe volslagen kansloze Achilles’29 om terug in de wedstrijd te komen. Een curieuze klutsbal van Thijs Hendriks plofte over de verbouwereerde Warner Hahn in het doel en Rémon van Bochoven haalde de trekker over na een scrimmage. Een opzichtige blunder van Steven Edwards schonk Erixon Danso de kans op zijn tweede en Dordtse vierde treffer. Waarmee het ensemble van Van den Ham een wedstrijd die gewonnen moest worden met goed gevolg beëindigde en de speeldag als grote winnaar afsloot.

Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Van Deelen, Haddad, Vet, Peersman; Fortes, Van Nieff, Gosens; Meulens (68. Korte), Zschusschen (69. Mayele), Danso (80. Gladon).
Achilles’29: Hengelman; Edwards, Rijnbeek, Zeller, Verhoeven; Van Steen, Schouw, Hendriks, Thoone; Hol, Van Bochoven.
Bijzonderheden: Arbiter Jeroen Manschot gaf geel aan Ilias Haddad en Erixon Danso van FC Dordrecht en Steven Edwards en Migiel Zeller.

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.