FC Dordrecht loert op derde overwinning op rij

FC Dordrecht reist deze week af naar Utrecht, waar een wedstrijd tegen Jong FC Utrecht op het programma staat. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt op Complex Zoudenbalch. De wedstrijd staat onder leiding van Martijn Vos en is live te zien in het schakelprogramma op ESPN 1, maar is uiteraard ook te volgen via ons live Twitterverslag.

 

Onderlinge resultaten

Jong FC Utrecht promoveerde in de zomer van 2016 vanuit de Tweede Divisie naar de Eerste Divisie. Sindsdien stonden de Utrechters en de Dordtenaren 11 keer tegenover elkaar. Jong FC Utrecht won vijf van deze duels, FC Dordrecht won er drie en de andere drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Op dit moment vinden we de Domstedelingen terug op de zestiende plaats op de ranglijst met vijf punten meer dan de Schapekoppen.

 

Achtervolging ingezet

Na twee overwinningen op rij is de achtervolging door FC Dordrecht definitief ingezet. Bij een overwinning in Utrecht kan er een sprongetje gemaakt worden op de ranglijst naar de achttiende plaats. Om bij winst dit sprongetje te maken zullen Almere City en Top Oss dan wel punten moeten morsen bij De Graafschap en Helmond Sport. Doelman Liam Bossin zal veel vertrouwen over hebben gehouden aan de wedstrijd tegen Jong AZ afgelopen maandag. Hij hield met vele knappe reddingen zijn doel voor het eerst dit seizoen schoon. Het belofte team van FC Utrecht wist al drie wedstrijden op rij niet te scoren. De aanvallers van deze ploeg zullen op scherp moeten staan om deze keeper te passeren.

 

Kansen in de 3e periode

In de derde periode is er hoop aan de horizon voor de Schapekoppen. FC Dordrecht pakte zeven punten uit de eerste drie duels van deze derde periode, de beste start van een periode sinds de derde periode van 2017/18. Toen werden er negen punten uit drie wedstrijden behaald. De periodetitel werd uiteindelijk ook gewonnen door de Dordtenaren. Aan Dordtse zijde is het Stijn Meijer die zijn goede vorm te pakken heeft. Meijer was direct betrokken bij zes doelpunten in zijn laatste zes competitieduels.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.