FC Dordrecht lanceert breed gedragen visie 2025

VOOR DE TOEKOMST VAN HET BETAALD VOETBAL IN DORDRECHT & DRECHTSTEDEN EN DE IMPACT OP DE SAMENLEVING:

Zelfreflectie.
FC Dordrecht bestaat volgend jaar 50 jaar. Een lange periode, een rijke historie met ups en downs. Om ervoor te zorgen dat Betaald Voetbal in Dordrecht en Drechtsteden ook in de toekomst een duurzaam bestaansrecht heeft, hebben wij sterk gereflecteerd op wat onze toegevoegde waarde is voor onze stad en onze regio. Ingegeven door onze sportieve en financiële resultaten sinds 2016 en de status van de bedrijfstak Betaald Voetbal voor Corona.

Verantwoordelijkheid.
Wij hebben onze verantwoordelijkheid genomen en zijn op zoek gegaan naar hoe we meer kunnen betekenen. Sportief, maatschappelijk, economisch en cultureel. Op basis van nieuwe ontwikkelingen in de bedrijfstak Betaald Voetbal en onderzoek. (Impact Betaald Voetbal – PWC 2021, Gezonde en waardevolle voetbalclubs
De Waard€volle Club 2021, De waardevolle Club – Van Eekeren 2016)

In gesprek met de omgeving.
Sinds juli 2021 hebben we vele gesprekken gevoerd met onze supporters en sponsoren, medewerkers, onze MVO-stichting MADS, jeugdopleiding, directie en RVC, bedrijven, organisaties, verenigingen en de gemeente. Zij bepalen uiteindelijk hoe waardevol wij zijn. Of men er wel/niet bij wil horen, ze geloven in een betekenisvol verhaal, er enthousiast van worden en ook een bijdrage willen leveren. Het resultaat van deze input en groei van betrokkenen is vormgegeven in een breed gedragen toekomstvisie en beleidsplan.

Impact van het Betaald Voetbal in Dordrecht en Drechtsteden vergroten.
De impact en kracht van het Betaald Voetbal als verbindend netwerk is groot door de grote populariteit van het voetbal. Wij zijn een van de 34 Betaald Voetbal Clubs in een populair netwerk van 8,2 miljoen liefhebbers. Om onze impact te vergroten gaan wij proactief de verbindende rol van betaald voetbal oppakken om waardevolle verbindingen te maken met de stad en de regio om samen grote uitdagingen van vandaag en in de toekomst aan te gaan. Sportief, maatschappelijk, economisch en cultureel. Op het veld in ons stadion en daarbuiten. Ook heeft het Betaald Voetbal veel kennis op het gebied van ontwikkeling en vitaliteit. Sporten is leuk, gezond, leerzaam en creëert energie. Met die kennis gaan wij een bijdrage leveren voor een energieke, veerkrachtige samenleving.

Een gezamenlijke ambitie die voor verbinding zorgt, gericht op betekenisvolle thema’s:
De energietransitie en vitaliteit.
Sport is leuk, gezond, leerzaam en het verbindt. Sport creëert energie! En energie is nodig om samen uitdagingen van vandaag en in de toekomst aan te kunnen gaan. Op het veld en daarbuiten. Om de krachten te bundelen en samen waarde te creëren hebben we door gesprekken een gezamenlijke ambitie gecreëerd. Een ambitie waar we energie van krijgen, onderdeel van willen zijn en samen een bijdrage aan willen leveren.

Deze gezamenlijke ambitie richt zich namelijk op twee voor ons allen zeer waardevolle thema’s die nu en in de toekomst impact gaan hebben: De energietransitie en vitaliteit. Voor de toekomst van onze kinderen, ouders, opa’s en oma’s.

Wij gaan daarvoor met de impact en verbindende kracht van het Betaald Voetbal samen nieuwe energie creëren: Energiek Dordt.

Sportieve ambitie
Wij geloven dat als wij een sterke teamspeler worden in en voor Dordrecht en Drechtsteden we hierdoor samen stap voor stap gaan groeien, gezonder worden en onze sportieve prestaties structureel kunnen verbeteren. Met deze visie hebben wij dan ook een sportieve groeiambitie om in het seizoen 2025-2026 in de top 6 van de Keuken Kampioen Divisie te spelen waardoor we samen voor promotie strijden naar de eredivisie.

Test jouw kennis over Energiek Dordt en win een voetbalclinic met jouw team/vriendenteam bij ons op de club! Vul je gegevens in de onderstaande link en wie weet zien wij jou op de club!

https://fc-dordrecht.leadfamly.com/energiekdordt-11-2021?utm_source=article&utm_medium=web&utm_campaign=quiz_energiek_fcdordrecht_11_2021

Download hier Energiek Dordt of lees hieronder wat wij samen concreet gaan doen.

Laten we samen nieuwe energie creëren voor Dordrecht en Drechtsteden!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.