FC Dordrecht klaar voor herstart

Op een zonovergoten Krommedijk werd vrijdagochtend de laatste training voor de competitiehervatting afgewerkt.

Jeffry Fortes (African Cup of Nations) en Mart Lieder (enkelblessure) ontbraken en Rihairo Meulens (knie) moest vrijdag vroegtijdig naar binnen. Hij is een twijfelgeval voor het treffen met AZ. Sowieso wel inzetbaar is de jongste aanwinst, Andwelé Slory. De routinier werd donderdag vrijgegeven door de Belgische bond en is daarmee formeel speelgerechtigd.

Ernie Brandts: “Zoals bekend hebben we voor de winterstop de keuze gemaakt om met twee spitsen te gaan spelen. Daar houden we aan vast. De spelers zijn inmiddels vertrouwd met het systeem. We hebben verschillende mogelijkheden voorin, maar voor wie we kiezen zal morgen in Alkmaar pas blijken. De intensiteit van de trainingen is verhoogd. Daardoor zijn onze spelers fysiek sterker en fitter geworden.”
Over AZ: “Zij voetballen vaak vanuit de reactie, dus het kan zijn dat wij ons vertrouwde, opbouwende spel kunnen spelen. In de omschakeling zullen we scherp moeten zijn op hun counter. AZ heeft technisch vaardige spelers, en Berghuis – die voor ons lastig te bespelen was in de thuiswedstrijd tegen AZ – is ook weer van de partij. Wij zijn de underdog, dat is duidelijk, maar we zijn op voorhand zeker niet kansloos. We laten ons niet gek maken door de buitenwacht, voor wie we al gedegradeerd zijn. Wij geloven in onze kans en daar gaan we voor. Wedstrijd voor wedstrijd. FC Dordrecht is klaar voor de herstart.”

 

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.