FC Dordrecht kijkt uit naar wedstrijd in Deventer

Hoofdtrainer Ernie Brandts verwacht zaterdag een aantrekkelijke wedstrijd in de Adelaarshorst. “FC Dordrecht en Go Ahead willen alle twee aanvallend spelen. Dat zou voor het publiek een interessante wedstrijd op moeten leveren.” Brandts zei vrijdag na de afsluitende training verder dat de verloren wedstrijd tegen PEC Zwolle uitgebreid is geanalyseerd.

“Om te leren. Op het einde werden, in het enthousiasme om de overwinning te forceren, achter elkaar verkeerde keuzes en persoonlijke fouten gemaakt. Een harde les, die waarschijnlijk nodig was. De volgende keer spelen we zo’n wedstrijd uit en pakken we een punt.”

FC Dordrecht vertrekt morgen zonder aanvoerder Funso-King Ojo naar Deventer. Hoewel de kwetsuur van de Belg uiteindelijk meeviel, komt de wedstrijden van zaterdag toch te vroeg voor de technische middenvelder. Een aderlating voor hoofdtrainer Brandts en zijn staf: “Funso is een speler die je niet graag mist, maar we gaan geen risico met hem nemen. Het is een gegeven dat hij er niet bij is en dan stop ik ook alle energie in de spelers die ik wel tot mijn beschikking heb. Wie hem vervangt zal morgen blijken. Ik denk dat ik er wel uit ben, maar ik wil dat ook nog met mijn staf bespreken. We hebben meerdere opties.”

Het treffen in de Adelaarshorst ziet Brandts met vertrouwen tegemoet. “We kennen de kwaliteiten van Go Ahead. Hun spits is een sterk aanspreekpunt, er is veel beweging op het middenveld en we weten dat Jop van der Linden de vrije trappen aardig kan nemen. Het is een voetballende ploeg en zoals iedere ploeg hebben ook zij hun zwakke punten. Die gaan wij proberen bloot te leggen.”
Naast Ojo is ook de meest recente aankoop, Josimar Lima, niet beschikbaar voor Brandts. Hij is nog niet speelgerechtigd. “Josi heeft ook een paar weken nodig om wedstrijdfit te worden. Sinds mei heeft hij geen wedstrijden meer gespeeld en ook niet al te veel getraind. Maar ik ben blij dat hij erbij is. Hij was hier een rots in de branding en hij zal straks ook weer van grote waarde zijn.”
Brandts gaf verder aan dat de krachtsverhoudingen in de Eredivisie nog niet helemaal duidelijk zijn. “Over een wedstrijd of vijf heb je een beter beeld. Duidelijk is dat een paar clubs voetballend komen bovendrijven. Dordrecht speelt normaal gesproken bij de onderste acht. Maar alles ligt dicht bij elkaar en wij spelen elke wedstrijd om te winnen, ongeacht de tegenstander.”
Nando Wormgoor traint sinds donderdag weer volledig met de selectie mee. Hij zit nog niet bij de wedstrijdselectie. Jeffry Fortes draagt bij afwezigheid van Ojo zaterdagavond de aanvoerdersband.

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.