FC Dordrecht kiest nieuwe koers

FC Dordrecht is een samenwerking aangegaan met Fortuna Sittard. Zowel op voetbaltechnisch gebied, commercie, maatschappelijk verantwoord ondernemende zaken als ontwikkeling gaan de clubs elkaar de komende vijf jaar ondersteunen. Voor FC Dordrecht een unieke kans om met behulp van een eredivisieclub op een breed front verbeteringen te realiseren.

De samenwerking voorziet in de keuzemogelijkheid voor FC Dordrecht om per seizoen in potentie eredivisiewaardige spelers aan de selectie toe te voegen die op basis van hun kwaliteiten een versterking van het elftal zullen betekenen. Dit zijn spelers die het in zich hebben om na een jaar het eerste elftal van Fortuna Sittard te kunnen halen. In het verleden heeft FC Dordrecht met huurspelers van dat niveau zelf ook successen kunnen behalen.

Op korte termijn zullen de eerste versterkingen uit Limburg gepresenteerd kunnen worden waarmee zich voor komend seizoen met nieuwe perspectieven naar de competitie kan worden uitgekeken. Algemeen directeur Hans de Zeeuw is zodoende zeer verheugd dat deze samenwerking tot stand is gekomen. “Het klikte meteen toen Fortuna ons benaderde. Zij hebben een duidelijk plan voor de toekomst waar ze met hun club heen willen. Talentontwikkeling is daarin erg belangrijk en de Keuken Kampioen Divisie is daar een uitstekend platform voor. Wij worden daar ook beter van”.

Het plan van Fortuna voorziet bovendien in voorwaarden voor FC Dordrecht welke uitstekend passen binnen de begroting en gaan verder dan het huren van spelers alleen. Ook op het gebied van voeding en begeleiding zal kennis gedeeld worden, is het mogelijk elders in de organisatie invulling bij Fortuna Sittard te vinden en zullen in komende tijd ook commerciële plannen en mogelijkheden besproken gaan worden.

Met deze samenwerking zijn er nieuwe deuren geopend naar een mooie toekomst voor FC Dordrecht.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.