FC Dordrecht kan geen vuist maken in Friesland

FC Dordrecht heeft zaterdagavond de overwinning van vorige week op Jong FC Utrecht geen vervolg kunnen geven. In Friesland verloren de Dordtenaren het duel met 3-0 van de SCC.

FC Dordrecht begon met dezelfde elf aan de wedstrijd tegen Cambuur die ook startten tegen Jong FC Utrecht.
De thuisploeg startte het sterkst aan de wedstrijd en dat was ook te zien aan de tussenstand. Na drie minuten spelen was het Tissoudali die de score opende en niet veel later verdubbelde Hoefdraad de 1-0 voorsprong.

Het leek erop dat het een hele zware leek ging worden voor de Schapenkoppen, die na twintig minuten de jonge Shaquille Pinas wisselde voor de ervarenere Everon Pisas. Het was een eerste helft waarin Dordt weinig op de helft van de thuisploeg kwam en veel rond de eigen zestien werd gedwongen.

De Schapenkoppen kwamen weinig aan voetballen toe en zagen rond het half uur dat de bal op de stip werd gelegd door scheidsrechter Lindhout. De aanvoerder van Cambuur, Bakker, benutte deze opgelegde kans en maakte er 3-0 van. Een grote achterstand binnen dertig minuten voor de ploeg van trainer De Nooijer en tot overmaat van ramp werd Bradley de Nooijer met rood van het gestuurd na het vasthouden van Tissoudali.

De spelers van FC Dordrecht begonnen aan de tweede helft met het idee dat beperkt houden van de 3-0 de belangrijkste prioriteit was. Het spelbeeld bleef hetzelfde als in de eerste helft. Heel af en toe kwamen de Dordtenaren eruit, met name Alvin Daniels maakte het de defensie van Cambuur het enigszins lastig. De vliegensvlugge buitenspeler stond echter vaak alleen tegenover een muur van vier á vijf Herten.

Gérard de Nooijer probeerde met het inbrengen van Da Cruz en Chacon om wat extra power in de voorhoede te krijgen, maar de achterhoede stond als een huis. De laatstgenoemde werd later van het veld gestuurd waardoor FC Dordrecht de wedstrijd met negen man eindigden. FC Dordrecht verloor het duel in Leeuwarden en gaat zich nu opmaken voor de eerstvolgende wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Scoreverloop:
3’ 1-0 Tissoudali
7’ 2-0 Hoefdraad
29’ 3-0 Bakker (P)

Opstellingen:
SC Cambuur: Zeinstra; Van Deelen (77’ Gyasi), El Baad, Schilder, Peersman, Bakker, Lilipaly, Monteiro, Tissoudali (60’ Akhamrane), Barto (71’ Boerlage), Hoefdraad
FC Dordrecht: Coremans, Van Wermeskerken, Amevor, De Nooijer, Pinas (20’ Pisas), Boogers, Daniels, Touré, Thomas (54’ Da Cruz), Godée (70’ Chacon) en Kramer

Bijzonderheden: arbiter Lindhout gaf geel aan Monteiro (SC Cambuur) Pisas, Da Cruz en rood aan Bradley de Nooijer & Michael Chacon (FC Dordrecht)

Tekst: Niels Beenakkers
Foto’s: ProShots

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.