FC Dordrecht is de ideale tussenstap voor Joris Kramer 

Afgelopen zomer huurde FC Dordrecht Joris Kramer van AZ. Kramer is de derde speler in drie jaar tijd die FC Dordrecht huurt van de Alkmaarders. De nieuwbakken Schapenkop hoopt dat hij bij de Dordtse club veel kan leren en kan uitgroeien tot basisspeler bij AZ.

De 20-jarige Joris hoopt dat hem hetzelfde overkomt als bij zijn naamgenoot Joris van Overeem. “Joris heeft hier een goed seizoen gespeeld. Het is een slimme en goede tussenstap voor hem geweest. Hij staat nu in de basis bij AZ, dat is ook het doel dat ik wil bereiken.” De middenvelder kreeg van Van Overeem te horen dat het vooral vechten is bij FC Dordrecht. “De Jupiler League is een goede school voor jonge spelers en dat je er harder van wordt.  Ik merk dat de fans  het steeds over Joris hebben en ze hopen dat mij hetzelfde gaat overkomen.“

Kramer is niet zonder slag of stoot naar de Krommedijk gekomen. “Ik heb in maart, tijdens een oefenduel, een tackle op mijn knie gehad. Later bleek ook dat ik een scheurtje in het bot van mijn bovenbeen had. De eerste wedstrijd die ik hier heb gespeeld was ook mijn eerste wedstrijd na deze blessure.”  Toen de geboren Alkmaarder in zijn revalidatie zat hoorde via zijn zaakwaarnemer dat er interesse was van de Dordtse ploeg. “FC Dordrecht heeft de interesse ook kenbaar gemaakt bij de technische staf van AZ. Ik ben toen samen met Max Huibers gaan zitten. We kwamen beiden tot de conclusie dat het een goede stap voor mij is om volwassener te worden als voetballer en minuten te gaan maken op een hoger niveau.”

Na acht jaar bij AZ in de jeugdopleiding gespeeld te hebben wilde Joris niet bij Jong AZ aan de bak maar in Eerste Divisie. “Het spel is wennen in de Jupiler League want het is een stuk fysieker dan bij Jong AZ. Over mijn positie bij AZ ben ik altijd tevreden geweest, daardoor kan ik zowel verdedigend als op het aanvallend uit de voeten. Ik speelde eigenlijk nooit op het middenveld, tot dit jaar.” De jeugdspeler van De Foresters uit Heijloo vindt zijn nieuwe positie een stuk energieker en is nu vaker in de positie om aan te vallen. “Ik ben bijna elke wedstrijd betrokken bij een doelpoging. Bij AZ heb ik als centrumverdediger gespeeld. Ik kan ook als back uit de voeten kunnen, als het nodig is.”

Over het aantal behaalde punten is Joris niet tevreden want in meerdere duels heeft Dordt laten zien dat de ploeg niet onderdoet voor anderen.“Ik denk zeker dat we te weinig punten hebben gehaald als je kijkt naar het voetbal dat wij spelen en de kwaliteit die de selectie heeft. We zijn geen enkele keer minder geweest dan andere teams. Tegen NAC vond ik ons ook gelijkwaardig.”
De huurling van AZ weet wel wat er beter moet tijdens de wedstrijden en ziet zeker mogelijkheden tot verbetering bij hemzelf. “We moeten veel dodelijker zijn voor het doel van de tegenstander en verdedigend geven we nog te makkelijk doelpunten weg. We moeten proffesioneler zijn met punten halen. Het is seizoen is voor mij pas geslaagd als ik bij AZ terug kom met meer ervaring. Ik wil verdedigend en aanvallend sterker worden als speler, ik wil volwassener als voetballer worden.”

Tekst: Niels Beenakkers
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.