FC Dordrecht in zee met Leon Vlemmings en Michele Santoni

Met Michele Santoni als hoofdtrainer en Leon Vlemmings als innovatiemanager heeft FC Dordrecht een nieuw technisch duo voor komend seizoen. Vanmiddag werden beiden tijdens een zonovergoten persconferentie op de Krommedijk gepresenteerd.

Vlemmings is een bekende in het betaald voetbal. De 51-jarige oefenmeester heeft gedurende zijn loopbaan bij maar liefst tien verschillende voetbalclubs gewerkt. Hij was onder andere trainer bij Excelsior en Go Ahead Eagles en assistent-trainer van Mario Been en Gertjan Verbeek bij Feyenoord, waar hij zelfs als zijn opvolger een half seizoen hoofdtrainer was. Ook bekleedde hij twee jaar lang de functie van algemeen directeur bij Helmond Sport.

“Uit de gesprekken die ik met FC Dordrecht heb gevoerd, kwam realiteitszin en groeiambitie naar voren”, vertelt Vlemmings. “Er is hard gewerkt en een fundament gecreëerd om nu te gaan groeien op sportief, maatschappelijk en zakelijk vlak. Met mijn expertise wil ik graag een bijdrage leveren aan deze groeiambitie. FC Dordrecht wil meer gaan betekenen voor de regio. We zullen daar de komende tijd over in gesprek gaan met supporters, sponsoren, bedrijven, het onderwijs, de gemeente en andere organisaties.” Vlemmings tekende voorlopig voor één seizoen.

Ook Santoni heeft de afgelopen jaren al een respectabele CV opgebouwd. De 41-jarige geboren Italiaan fungeerde vijf jaar lang als video-analist bij Ajax. Tevens was hij jeugdtrainer bij Lazio Roma. In Nederland heeft hij zijn ervaring als trainer verder uitgebouwd bij Almere City en ADO Den Haag. Met deze expertise wil hij FC Dordrecht, waar hij voor twee jaar tekende, naar een hoger niveau tillen. “Ik ben er helemaal klaar voor om te gaan knallen”, aldus Santoni.

“Met de komst van Vlemmings en Santoni breekt voor FC Dordrecht een nieuw tijdperk aan”, aldus Hans de Zeeuw. “Het is de bedoeling dat we aankomend seizoen vanuit een eigentijdse voetbalvisie zullen gaan werken.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.