FC Dordrecht in winters Alkmaar ten onder

De winterstop is weer voorbij en de Eredivisie wordt vervolgd met een uitwedstrijd tegen AZ Alkmaar. FC Dordrecht verwelkomde een drietal nieuwe aanwinsten en zag een welkome versterking uit de ziekenboeg terugkeren. Steenvoorden, Klaiber en Slory zijn aan de selectie toegevoegd en Giovanni Korte kan na zijn kuitbreuk tegen Excelsior eindelijk weer schitteren op het veld.

De Schapenkoppen voetbalden gedurende de winterstop een toernooi in de zaal en een oefenwedstrijd tegen Leonidas als afsluiter van het in Hellevoetsluis belegde trainingskamp. Gezien het weer van vanavond, een prima voorbereiding!

Het veld is bij de aftrap wit van de sneeuw, dus de oranje bal is uit de kast gehaald. De sneeuw zorgt voor een glad veld en de bal rolt met mate. Een recept voor rommelige eerste helft met veel duels om de bal, maar weinig uitgespeelde kansen. AZ probeert het voornamelijk met diepe ballen op de spitsen Berghuis en Tankovic, Dordt kiest de aanval aan de kant van de rappe Giovanni Korte.

In de 25e minuut wordt een afvallende bal door Simon Poulsen richting het doel geschoten. Een aanraking door een verdediger zorgt ervoor dat Kurto verslagen is. De gastheren gaan aan de leiding en krijgen enkele minuten later nog een hele grote mogelijkheid. Een terugspeelbal op Kurto strandt in de sneeuw en Berghuis lijkt op het doel af te kunnen, maar Gosens is op tijd om te herstellen.

Vlak voor rust kan Korte op Rochet af, maar ook hij wordt afgestopt. Niet zonder schade, hij strompelt het veld af en Nijhuis fluit voor de thee. De rust is voor Fernando Ricksen, die maar net genoeg heeft aan de vijftien minuten om zijn ereronde af te maken.

Andwelé Slory komt na de rust in het veld voor Korte en is direct gevaarlijk. Zijn eerste schot is een prooi voor de doelman Rochet en even later springt de bal net van zijn voet als hij één op één staat met Gouweleeuw.

Even lijkt Dordt er een leuke tweede helft te gaan maken, maar direct is het AZ dat via een uithaal van Gudelj de stand op 2-0 brengt. Een forse tegenvaller voor de Schapenkoppen, die inmiddels met Lima een extra kracht voorin erbij hebben gezet. Een omhaal van hem gaat maar net over en in de slotfase is hij met een kopbal nog dichtbij een treffer.

Het scorebord blijft uiteindelijk op 2-0 staan en de Dordtenaren keren met lege handen terug naar het Eiland.

Scoreverloop
0-1 25′ Poulsen
1-1 51′ Gudelj

Opstellingen
FC Dordrecht: Kurto; Klaiber, Haddad, Peersman, Gosens; Ojo, Van Overeem (’83 Pisas), Steenvoorden, Van Haaren (’65 Lima); Ten Voorde, Korte (’46 Slory).
AZ: Rochet; Johansson, Gouweleeuw, Luckassen, Poulsen; Gudelj, Henriksen, Haye (’65 Dos Santos), Ortiz (’85 Elm); Berghuis, Tankovic (’75 Jóhannsson).

Bijzonderheden: Scheidsrechter Nijhuis hield de kaarten op zak
Toeschouwers: 14.714

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.