FC Dordrecht in extremis toch zonder punten

Tot ver in de tweede helft leek het erop dat FC Dordrecht ook na het tweede duel in de Eredivisie ongeslagen zou blijven, maar in de laatste seconden wist het tiental van PEC Zwolle de volle buit te stelen op de Krommedijk. Door een welgemikt schot van Saymak verstomde het lawaai op de tribunes en konden enkel de meegereisde supporters juichen.

Lang ging het gelijk op in dit boeiende duel, het eerste half uur kregen beide teams enkele mogelijkheden om de score te openen. Aan beiden kanten was het de assistent scheidsrechter die een aanval deed staken, FC Dordrecht was via Mart Lieder het dichtst bij de openingstreffer. De spits kon in twee instanties doelman Boer niet verschalken en door de opwinding die dat teweegbracht, kon Ryan Thomas aan de andere kant van het veld uitbreken en faalde niet. Oog in oog met Kurto schoof hij de bal keurig in het net. Een snelle gelijkmaker zat er niet in voor de Schapenkoppen, voor rust kwam de voorsprong voor de Zwollenaren niet meer in gevaar.

Na rust waren de intenties van FC Dordrecht duidelijk. Ernie Brandts stuurde zijn mannen nog verder naar voren, een groot aantal kansen tot gevolg. Het dichtst bij was Everon Pisas met een kopbal die doelman Boer reeds had verslagen, maar de bal ging aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Pogingen van Van Overeem, Fortes en Ojo van afstand gingen over het doel, Zwolle had het moeilijk, maar hield stand. Ex-Schapenkop Bart van Hintum ontving van arbiter Kamphuis zijn tweede gele kaart en kon vroegtijdig gaan douchen. Op het moment dat Brandts met Rick ten Voorde een extra aanvaller wilde inbrengen, stichtte een voorzet van de ingevallen Rihairo Meulens zoveel chaos voor het doel, dat Giovanni Korte zowat op de doellijn de bal kon binnenwerken. De Krommedijk was voor één moment te klein, glazen bier vlogen de lucht in en supporters vielen elkaar in de armen. Ook na de gelijkmaker bleef FC Dordrecht vol op de aanval spelen en rook dat er meer inzat dan een puntendeling. Met veel druk naar voren, maar zonder echte grote kansen ging de blessuretijd in. De bijgetelde drie minuten bleken voor FC Dordrecht niet genoeg om de winst te grijpen, maar PEC Zwolle kreeg in de laatste seconden nog één kans. Mustafa Saymak schoot tegen alle verhoudingen in zijn ploeg naar de volle buit.

De complimenten waren er veelvuldig na afloop, maar daar verdien je ook in de Eredivisie geen punten mee. Een harde les voor het jonge Dordtse team, maar een weer een bevestiging dat FC Dordrecht dit jaar verre van kansloos is.

Scoreverloop: ’40 Thomas 0-1, ’81 Korte 1-1, ‘90+3 Saymak 1-2

Bijzonderheden: Arbiter Kamphuis gaf Troost-Ekong, Ojo en Meulens namens FC Dordrecht een gele kaart. Van Hintum ontving tweemaal een gele kaart en dus rood.

Opstellingen
FC Dordrecht: Kurto; Fortes, Haddad, Troost-Ekong, Peersman; Ojo, Gosens, Van Overeem; Korte, Lieder, Pisas (Meulens).
PEC Zwolle: Boer; Van Polen, van der Werff (Lam), Broerse, Van Hintum; Saymak, Rienstra, Drost; Lukoki, Nijland, Thomas (Necid).

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.