FC Dordrecht heeft niks te zeggen tegen ervaren Jong AZ

In de uitwedstrijd tegen Jong AZ heeft FC Dordrecht verloren met 5-1. Het bleek een lastige wedstrijd voor de Dordtenaren die niks in konden brengen in Alkmaar.

De wedstrijd begon, voor Dordrecht althans, in mineur. Ernest Poku wist in de zesde minuut de openingstreffer te maken. De Alkmaarders begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen op een verdiende 1-0 voorsprong. Een paar minuten later schoot Poku opnieuw. Alleen ging deze bal naast de goal. Na ongeveer een kwartier wisten de Schapekoppen wat meer de controle over te nemen, met wat mooie aanvallen als gevolg. Tot een schot kwam het echter niet.

In de achttiende minuut ging het van kwaad naar erger. Dankzij een doelpunt van Ruben van Bommel stond het 2-0 op het AFAS Sportcomplex. Twee minuut later kwam Shiloh ’t Zand dicht bij een goal, zijn schot belandde in het zijnet. In de 31e minuut kwam de grootste kans voor FC Dordrecht op dat moment. Jari Schuurman schoot de bal vanaf een meter of drie. Het leek een goal te worden maar de bal vloog ver over het doel heen. In minuut 43 komt Jong AZ met 3-0 voor. Mexx Meerdink mag de treffer achter zijn naam zetten nadat hij de bal stijf in de kruising legt.

Net na de rust werd John Hilton eruit gehaald voor Ruben Kluivert. Ook in de tweede helft weten de Alkmaarders vroeg te scoren. Ernest Poku scoort in de 52e minuut de 4-0 en zijn tweede van de avond. In de 63e minuut verlaten Tsoungui en Mbayo het veld, waarvan de eerstgenoemde een pijntje had opgelopen. Tim Receveur en Osundina waren hun vervangers.

Het is werkelijk waar een frustrerende avond voor de Dordtenaren die geen kans lijken te kunnen creëren. Tot de 65e minuut! ‘T Zand weet een goaltje terug te pakken voor FC Dordrecht. Dordrecht mag kort dromen van een remontada tot minuut 70. Ernest Poku krijgt de bal aangegeven voor een open goal en kan zo zijn hattrick voltooien. In minuut 73 wisselt Dordrecht voor de laatste keer. Schuurman en Seydoux verlaten met een stand van 5-1 het veld voor Segecic en Bronkhorst. Suray pakt in de 77e minuut een gele kaart. Dit is zijn vierde van dit seizoen, vanaf nu staat de middenvelder ook op scherp. Na 94 minuten floot de scheidsrechter af, al leek de wedstrijd oneindig te duren.

Door het verlies daalt FC Dordrecht naar de vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week maandag staat de wedstrijd tegen Jong Ajax op het programma. Er wordt om 20:00 afgetrapt op Sportpark De Toekomst.

Opstelling FC Dordrecht: Luca Plogmann; Léo Seydoux (73’ Bronkhorst), Jop van den Avert, Antef Tsoungui (62’ Tim Receveur), John Hilton (51’ Kluivert); Jari Schuurman (73’ Segecic) , Shiloh ’t Zand, Mathis Suray; Dylan Mbayo (62’ Osundina), Rene Kriwak, Ilias Sebaoui