FC Dordrecht had beter lot verdiend in Breda

Op bezoek in Breda bij NAC wist de ploeg van Gérard de Nooijer geen punt mee te nemen naar de Krommedijk. In een vermakelijk en spannend duel verloren de Schapenkoppen onterecht met 1-0 van de Brabanders. 

FC Dordrecht begon met vier wijzigingen aan het duel tegen NAC ten opzichte van afgelopen vrijdag. De Nooijer keerde terug van een schorsing en Berenstein en Thomas vervingen Da Cruz en Touré. Voor Luivienno Statia (die voor twee jaar heeft getekend) was er ook weer een basisplaats in het team van Gérard de Nooijer.

De thuisploeg startte fel aan de wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion, wat resulteerde in een vroege openingstreffer van Manuel García. De huurling van Manchester City maakte goed gebruik van de  voorzet van Aygepong en de Spanjaard schoof de bal achter doelman Coremans. Na het doelpunt zakte het aanvallende spel van NAC weg en dat zorgde ervoor dat Dordt meer aan voetballen toekwam. Met name de Franse spits Thomas was meerder malen te vinden voor het Bredase doel maar zonder resultaat in de eerste drie kwartier. De Schapenkoppen kregen naarmate de eerste helft vorderde de grip op het middenveld met Boogers en Kramer, die beiden veel werk verrichtten zowel voor- als achterin.
Kort voor het rustsignaal werden de Brabanders nog gevaarlijk voor het doel van Coremans, die opnieuw bewees van grote waarde te zijn voor FC Dordrecht en de ruststand op 1-0 hield.

Dordrecht maakte een sterke indruk aan het begin van de tweede helft met veel inzet en overtuiging. Dordt liet zich goed zien in aanvallend maar ook in verdedigend oogpunt met goede tackles en mooie combinaties. NAC was het spoor bijster na een buitenspel doelpunt, waar de Schapenkoppen goed wegkwamen en nog in de race bleven voor een gelijkmaker. De spelers maakten een gretige indruk en bleven de druk opvoeren. Het inbrengen van Everon Pisas zorgde voor meer snelheid op vleugel naast Thomas nadrukkelijk die nadrukkelijk op zoek was naar een doelpunt. Aan de andere kant was het de thuisploeg die uit een uitbraak scoorde maar wederom vanuit buitenspelpositie. De ploeg van De Nooijer werd steeds sterker en ook aanvallender in de tweede gedeelte van de wedstrijd, die ook zorgde voor veel opwinding bij de supporters. Nick Hak en Ibrahima Touré werden ingebracht voor een extra impuls aan het einde van de wedstrijd. Die eerstgenoemde was nog dichtbij een doelpunt met het hoofd, helaas voor de ingevallen Hak kreeg Brondeel zijn hand er nog tegen. In de blessuretijd bleef Dordt aandringen op een gelijkmaker en via een harde knal van Thomas was het gelijke spel dichtbij maar N’Toko gooide zichzelf ervoor en blokte het Dordtse schot en zo ook een terechte gelijkmaker. Het doelpunt waar FC Dordrecht recht op had bleef uit en moest Breda onterecht met lege handen verlaten.

Scoreverloop:
4’ 1-0 García

Opstellingen:
NAC Breda: Brondeel, Verschueren, Ntoko, Smith-Brown, Dessers, Verbeek (79’ Korte), Rommens, García, Agyepong (62’ Barker), O’Neill en Horsfield.
FC Dordrecht: Coremans, Van Wermeskerken, Amevor, De Nooijer, Statia, Boogers (81’ Hak), Daniels (85’ Touré), Berenstein (61’ Pisas), Thomas, Godée en Kramer

Bijzonderheden: arbiter Blom gaf geel aan Thomas (FC Dordrecht)

Tekst: Niels Beenakkers
Foto’s: Erwin Spek / ProShots

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.