FC Dordrecht gehavend na oefenduel met Leonidas

Voor de gang naar het trainingskamp in Hellevoetsluis morgen wordt het voor de technische staf van FC Dordrecht eerst inventariseren hoe het met de fitheid van de selectie gesteld is. In het met 3-1 gewonnen oefenduel met Leonidas gingen vier spelers geblesseerd van het veld. Lichtpuntje was het eerste optreden van de Belgische linksback op proef Jimmy De Jonghe, die sowieso meegaat naar Hellevoetsluis.

Furieus beende FC Dordrecht-trainer Gérard de Nooijer in de tweede helft vanuit de Dordtse dug-out richting collega Koos Waslander. De blessures stapelden zich op aan Dordtse kant en de Zeeuwse coach was daar op zijn zachtst gezegd ‘not amused’ over. ,,Ik vroeg me af of die jongens van Leonidas wel beseften dat het een oefenwedstrijd was. Die overtredingen leverden allemaal blessures op,’’ mokte De Nooijer, wiens zoon Bradley in de tweede helft zijn opwachting bij FC Dordrecht maakte.
Danzell Gravenberch, Noël Goossens, Jeroen Lumu en Alvin Daniels moesten in de tweede rondgang allemaal aangeslagen naar de kant, waardoor de eerstedivisionist met tien spelers de wedstrijd eindigde. Dat overschaduwde voor De Nooijer het eerste optreden van zijn zoon. ,,Of ik als vader trots was? Op dat moment ben ik te veel trainer, denk ik,’’ keek senior terug op het debuut van De Nooijer junior, die na een avontuur bij Sparta nu bij de beloften van FC Dordrecht traint.

Bij FC Dordrecht, waar doelman Peter Leeuwenburgh in afwachting van zijn schorsing naar aanleiding van zijn rode kaart bij RKC Waalwijk een hele wedstrijd keepte, viel één naam in de basisopstelling op: de 23-jarige Belgische linksback Jimmy De Jonghe, die zich woensdag aan de Krommedijk meldde en meteen een uur speeltijd kreeg. De speler die nog een contract voor één jaar bij Club Brugge heeft, maar de voorbije jaren verhuurd werd aan Lierse SK en Roeselare, liet een goede indruk achter.
,,Van oorsprong ben ik geen linksback, maar na mijn komst bij Club Brugge heeft de Nederlandse trainer Adrie Koster mij tot back omgevormd. Het afgelopen seizoen heb ik vooral weer als middenvelder gespeeld,’’ vertelde De Jonghe, die op het laatste moment vernam dat hij zich bij Dordrecht kon vervoegen. ,,Sinds de laatste wedstrijd op 30 april met Roeselare heb ik eigenlijk nog wat voor mezelf getraind. Van vakantie is geen sprake geweest, omdat de vriend met wie ik zou gaan is overleden. Woensdag zou ik me hebben moeten melden bij Club Brugge, maar ik kreeg de mededeling dat ik weer in aanmerking kom voor een nieuwe verhuurperiode. Ik wist dat Dordrecht vorig jaar in de eredivisie had gespeeld, verder was alles totaal nieuw voor me.’’

Na Kristiaan Haagen en Arnaud de Greef zou de voormalig jeugdinternational mogelijk de derde Belgische contractspeler in de selectie van FC Dordrecht, dat naarstig op zoek is naar invulling van de linksbackpositie, kunnen worden. ,,Het is in elk geval een goed teken dat ik mee mag op trainingskamp,’’ oordeelde De Jonghe.

Opstelling FC Dordrecht: Leeuwenburgh; Boers, Gravenberch (53. Staas), Haagen, De Jonghe (62. De Nooijer); Touré (46. Klap), Fortes, Boogers (46. Arias); Lumu (51. Goossens), Biekman, Daniels (65. De Jonge).

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar
Foto’s : Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.