FC Dordrecht gaat voor eerste uitwinst in 2015

Waar FC Dordrecht in dit kalenderjaar thuis nog geen wedstrijd verloor, is het er buitenshuis nog niet in geslaagd een punt te pakken. Achtereenvolgens AZ, PEC Zwolle, FC Utrecht en PSV bleken te sterk voor de ploeg van interim-trainer Gérard de Nooijer. ‘Het wordt tijd voor een ommekeer, dit weekend (uit tegen FC Groningen) willen we dit in gaan zetten’, toonde de trainer zich strijdbaar.

Na de overwinning van vorige week is de achterstand op NAC tot vier punten verkleind terwijl Heracles zes punten voorloopt op FC Dordrecht. ‘Als we iets willen, moeten we in dit soort wedstrijden punten pakken. Daar gaan we dan ook voor, we hebben veel vertrouwen geput uit de zege van afgelopen weekend. Groningen heeft daarentegen al vijf wedstrijden niet gewonnen en mist Michael de Leeuw. We weten dus dat er kansen liggen’, vertelt De Nooijer.

Waar FC Groningen het zonder zijn topscorer moet doen, heeft De Nooijer de beschikking tot een vrijwel volledig fitte selectie. Na de rentree van Giovanni Korte, die vorige week tegen Go Ahead Eagles de volledige tweede helft meespeelde, kan de trainer alleen geen beroep doen op de Belgen Funso King-Ojo (blessure) en Marvin Peersman (schorsing).

Tekst: Paolo den Hartog
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.